BibTex RIS Kaynak Göster

Serbest Osteokutanöz Fibula Flebi İle Transseksüel Olguda Falloplasti

Yıl 1997, Cilt: 5 Sayı: 2, - , 01.08.1997

Öz

Bu makalede serbest duysal osteokutanöz fibula flebi ile falloplasti yapılan bir transseksüel olgu sunulmuştur. Uygulanan tekniğin seçiminde hastanın tercihi ve beklentileri de dikkate alınmıştır. Ameliyatın tek oturumlu olması, uzun ve güvenilir damar pedikülü, içerdiği kemik bileşeni sayesinde cinsel birleşme için gerekli olan sertliği taşıması, yeni penisin duysal karakter kazanabilmesi, verici olanın gizlenebilir ve morbiditesinin göreceli olarak az olması tekniğin avantajları olarak sıralanabilir. Olgu 8 ay süre ile izlenmiş olup, erken ve geç dönemde flebe ve verici alana ait sorun görülmemiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63JH22VV
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mesut Özcan Bu kişi benim

Selçuk Akın Bu kişi benim

Dan Ay Bu kişi benim

Murat Tezcan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 5 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Özcan, M., Akın, S., Ay, D., Tezcan, M. (1997). Serbest Osteokutanöz Fibula Flebi İle Transseksüel Olguda Falloplasti. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 5(2).
AMA Özcan M, Akın S, Ay D, Tezcan M. Serbest Osteokutanöz Fibula Flebi İle Transseksüel Olguda Falloplasti. turkplastsurg. Ağustos 1997;5(2).
Chicago Özcan, Mesut, Selçuk Akın, Dan Ay, ve Murat Tezcan. “Serbest Osteokutanöz Fibula Flebi İle Transseksüel Olguda Falloplasti”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5, sy. 2 (Ağustos 1997).
EndNote Özcan M, Akın S, Ay D, Tezcan M (01 Ağustos 1997) Serbest Osteokutanöz Fibula Flebi İle Transseksüel Olguda Falloplasti. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5 2
IEEE M. Özcan, S. Akın, D. Ay, ve M. Tezcan, “Serbest Osteokutanöz Fibula Flebi İle Transseksüel Olguda Falloplasti”, turkplastsurg, c. 5, sy. 2, 1997.
ISNAD Özcan, Mesut vd. “Serbest Osteokutanöz Fibula Flebi İle Transseksüel Olguda Falloplasti”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5/2 (Ağustos 1997).
JAMA Özcan M, Akın S, Ay D, Tezcan M. Serbest Osteokutanöz Fibula Flebi İle Transseksüel Olguda Falloplasti. turkplastsurg. 1997;5.
MLA Özcan, Mesut vd. “Serbest Osteokutanöz Fibula Flebi İle Transseksüel Olguda Falloplasti”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 5, sy. 2, 1997.
Vancouver Özcan M, Akın S, Ay D, Tezcan M. Serbest Osteokutanöz Fibula Flebi İle Transseksüel Olguda Falloplasti. turkplastsurg. 1997;5(2).