BibTex RIS Kaynak Göster

Liyoflize Heterolog Kollajenin Epitelizasyona Etkisi

Yıl 1997, Cilt: 5 Sayı: 2, - , 01.08.1997

Öz

Organizmada, değişik etiyolojik etkenlerle, parsiyel kalınlıkta deri defekti oluştuğunda bu defekt yalnız başına epitelizasyonla onarılabilmektedir. Epitelizasyon ise, tabandaki ve kenarlardaki sağlam epitel hücrelerinin farklılaşması, çoğalması ve migrasyonu ile başarılabilmektedir. Epitelizasyonu hızlandırdığı gösterilebilmiş en önemli etken, ortamın nemli olmasıdır. Bu çalışmada, ağırlıkları 2,5-3 kg. arasında değişen 20 adet Yeni Zelanda türü tavşan kullanıldı. Tavşanın sırt derisi, tüylerden arındırıldıktan sonra, orta hattın her iki tarafından yaklaşık 5x5 santimetrekarelik parsiyel kalınlıkta deri grefti alınarak, parsiyel kalınlıkta deri defekti oluşturuldu. Oluşturulan bu defektlerin bir tanesine liyofilize heterolog kollajen sünger, diğerine ise tülgre uygulandı ve değişik zamanlarda deri biyopsileri alınarak, histolojik inceleme yapıldı. Sonuç olarak, tülgre ile karşılaştırldığında, heterolog kollajenin tavşanlarda epitelizasyonu hızlandırdığı izlenimi edinildi.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63JC52BD
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Serhat Özbek Bu kişi benim

Zeynep Kahveci Bu kişi benim

Ramazan Kahveci Bu kişi benim

Mesut Özcan Bu kişi benim

Şahin Sırmalı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 5 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Özbek, S., Kahveci, Z., Kahveci, R., Özcan, M., vd. (1997). Liyoflize Heterolog Kollajenin Epitelizasyona Etkisi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 5(2).
AMA Özbek S, Kahveci Z, Kahveci R, Özcan M, Sırmalı Ş. Liyoflize Heterolog Kollajenin Epitelizasyona Etkisi. turkplastsurg. Ağustos 1997;5(2).
Chicago Özbek, Serhat, Zeynep Kahveci, Ramazan Kahveci, Mesut Özcan, ve Şahin Sırmalı. “Liyoflize Heterolog Kollajenin Epitelizasyona Etkisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5, sy. 2 (Ağustos 1997).
EndNote Özbek S, Kahveci Z, Kahveci R, Özcan M, Sırmalı Ş (01 Ağustos 1997) Liyoflize Heterolog Kollajenin Epitelizasyona Etkisi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5 2
IEEE S. Özbek, Z. Kahveci, R. Kahveci, M. Özcan, ve Ş. Sırmalı, “Liyoflize Heterolog Kollajenin Epitelizasyona Etkisi”, turkplastsurg, c. 5, sy. 2, 1997.
ISNAD Özbek, Serhat vd. “Liyoflize Heterolog Kollajenin Epitelizasyona Etkisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5/2 (Ağustos 1997).
JAMA Özbek S, Kahveci Z, Kahveci R, Özcan M, Sırmalı Ş. Liyoflize Heterolog Kollajenin Epitelizasyona Etkisi. turkplastsurg. 1997;5.
MLA Özbek, Serhat vd. “Liyoflize Heterolog Kollajenin Epitelizasyona Etkisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 5, sy. 2, 1997.
Vancouver Özbek S, Kahveci Z, Kahveci R, Özcan M, Sırmalı Ş. Liyoflize Heterolog Kollajenin Epitelizasyona Etkisi. turkplastsurg. 1997;5(2).