BibTex RIS Kaynak Göster

Pectus Excavatum Deformitesinin Cerrahi Korreksiyonu

Yıl 1997, Cilt: 5 Sayı: 2, - , 01.08.1997

Öz

Pectus excavatum deformitesi (funnel chest), göğüs ön duvarının en sık karşılaşılan konjenital deformitesidir. Sık görülmesine karşın, deformite göğüs ön duvarını ilgilendirdiğinden hastalar genellikle Göğüs Cerrahisi kliniklerine müracaat ederler. Bu neden ile deformiteye yönelik operasyonlar Plastik Cerrahi kliniklerinde pek sık yapılmamaktadır. Kliniğimizde pectus excavatum deformitesi nedeni ile müracaat eden 15 yaşındaki olgumuda pectus excavatum deformitesi dışında ek patoloji mevcut değildi. Solunum fonksiyonları tamamen normal olan olgu görünümünden rahatsızdı. Modifiye Ravitch yöntemi ile opere edilen olgunun postoperatif takiplerinde herhangi bir problemle karşılaşılmadı ve sternumda kollaps meydana gelmedi. Sık görülmesine rağmen plastik cerrahi literatüründe pek sık rastlanmayan olgumuzu sunuyoruz.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63JD97HF
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ahmet Terzioğlu Bu kişi benim

Gürcan Aslan Bu kişi benim

Öcal Berkan Bu kişi benim

Mutlu Saydam Bu kişi benim

Ergin Seven Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1997
Yayımlandığı Sayı Yıl 1997 Cilt: 5 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Terzioğlu, A., Aslan, G., Berkan, Ö., Saydam, M., vd. (1997). Pectus Excavatum Deformitesinin Cerrahi Korreksiyonu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 5(2).
AMA Terzioğlu A, Aslan G, Berkan Ö, Saydam M, Seven E. Pectus Excavatum Deformitesinin Cerrahi Korreksiyonu. turkplastsurg. Ağustos 1997;5(2).
Chicago Terzioğlu, Ahmet, Gürcan Aslan, Öcal Berkan, Mutlu Saydam, ve Ergin Seven. “Pectus Excavatum Deformitesinin Cerrahi Korreksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5, sy. 2 (Ağustos 1997).
EndNote Terzioğlu A, Aslan G, Berkan Ö, Saydam M, Seven E (01 Ağustos 1997) Pectus Excavatum Deformitesinin Cerrahi Korreksiyonu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5 2
IEEE A. Terzioğlu, G. Aslan, Ö. Berkan, M. Saydam, ve E. Seven, “Pectus Excavatum Deformitesinin Cerrahi Korreksiyonu”, turkplastsurg, c. 5, sy. 2, 1997.
ISNAD Terzioğlu, Ahmet vd. “Pectus Excavatum Deformitesinin Cerrahi Korreksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 5/2 (Ağustos 1997).
JAMA Terzioğlu A, Aslan G, Berkan Ö, Saydam M, Seven E. Pectus Excavatum Deformitesinin Cerrahi Korreksiyonu. turkplastsurg. 1997;5.
MLA Terzioğlu, Ahmet vd. “Pectus Excavatum Deformitesinin Cerrahi Korreksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 5, sy. 2, 1997.
Vancouver Terzioğlu A, Aslan G, Berkan Ö, Saydam M, Seven E. Pectus Excavatum Deformitesinin Cerrahi Korreksiyonu. turkplastsurg. 1997;5(2).