BibTex RIS Kaynak Göster

Üst Ekstremitede Travma Sonrası Geç Dönemde Ortaya Çıkan Epiteliod Sarkom : Olgu Sunumu

Yıl 2003, Cilt: 11 Sayı: 3, - , 01.12.2003

Öz

Epitelioid sarkom, genç hastalarda üst ekstremitede sık görülen ve oldukça agresif seyreden bir yumuşak doku sarkomudur.Kliniğimize humerus kırığı tedavisi sonrası farkedilen median sinir paralizisi ile başvuran bir hastanın cerrahi eksplorasyonunda median sinir proksimal güdüğünde izlenen nöroma görünümlü kitlenin patolojik tanısı epiteliod sarkom olarak geldi.Hastada muhtemelen önceden var olan epitelioid sarkomun tutulumuna bağlı zayıflamış olan sinirin travma ile koptuğu düşünüldü.Bunun üzerine, geniş rezeksiyon ve aksilla disseksiyonunu takiben kemoterapi ve radyoterapi uygulandı.Median sinir defekti sinir grefti ile rekonstrükte edildi.Postoperatif birinci yılda nüks saptanmadı ve tahmin edici sinir rejenerasyonu sağlandı.Özellikle genç hastalarda sebebi başka senaryolarla açıklanabilir de olsa ekstremite sinir arazlarında yumuşak doku sarkomlarının sürekli göz önünde bulundurulması ve atlanmaması gerekmektedir.Epitelioid sarkomlarda geniş veya radikal rezeksiyonlar ve lenfatik disseksiyon hayat kurtarıcı olabilir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA62RC94DP
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Suhan Ayhan Bu kişi benim

İlker Yazıcı Bu kişi benim

Yücel Demir Bu kişi benim

İpek Işık Bu kişi benim

Ömer Uluoğlu Bu kişi benim

M.Cemalettin Çelebi Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 11 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Ayhan, S., Yazıcı, İ., Demir, Y., Işık, İ., vd. (2003). Üst Ekstremitede Travma Sonrası Geç Dönemde Ortaya Çıkan Epiteliod Sarkom : Olgu Sunumu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 11(3).
AMA Ayhan S, Yazıcı İ, Demir Y, Işık İ, Uluoğlu Ö, Çelebi M. Üst Ekstremitede Travma Sonrası Geç Dönemde Ortaya Çıkan Epiteliod Sarkom : Olgu Sunumu. turkplastsurg. Aralık 2003;11(3).
Chicago Ayhan, Suhan, İlker Yazıcı, Yücel Demir, İpek Işık, Ömer Uluoğlu, ve M.Cemalettin Çelebi. “Üst Ekstremitede Travma Sonrası Geç Dönemde Ortaya Çıkan Epiteliod Sarkom : Olgu Sunumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11, sy. 3 (Aralık 2003).
EndNote Ayhan S, Yazıcı İ, Demir Y, Işık İ, Uluoğlu Ö, Çelebi M (01 Aralık 2003) Üst Ekstremitede Travma Sonrası Geç Dönemde Ortaya Çıkan Epiteliod Sarkom : Olgu Sunumu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11 3
IEEE S. Ayhan, İ. Yazıcı, Y. Demir, İ. Işık, Ö. Uluoğlu, ve M. Çelebi, “Üst Ekstremitede Travma Sonrası Geç Dönemde Ortaya Çıkan Epiteliod Sarkom : Olgu Sunumu”, turkplastsurg, c. 11, sy. 3, 2003.
ISNAD Ayhan, Suhan vd. “Üst Ekstremitede Travma Sonrası Geç Dönemde Ortaya Çıkan Epiteliod Sarkom : Olgu Sunumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11/3 (Aralık 2003).
JAMA Ayhan S, Yazıcı İ, Demir Y, Işık İ, Uluoğlu Ö, Çelebi M. Üst Ekstremitede Travma Sonrası Geç Dönemde Ortaya Çıkan Epiteliod Sarkom : Olgu Sunumu. turkplastsurg. 2003;11.
MLA Ayhan, Suhan vd. “Üst Ekstremitede Travma Sonrası Geç Dönemde Ortaya Çıkan Epiteliod Sarkom : Olgu Sunumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 11, sy. 3, 2003.
Vancouver Ayhan S, Yazıcı İ, Demir Y, Işık İ, Uluoğlu Ö, Çelebi M. Üst Ekstremitede Travma Sonrası Geç Dönemde Ortaya Çıkan Epiteliod Sarkom : Olgu Sunumu. turkplastsurg. 2003;11(3).