BibTex RIS Kaynak Göster

Ateşli Silah Yaralanmasına Bağlı Kolumella ve Septum Defektinin Supratroklear Flep ile Onarımı : Olgu Sunumu

Yıl 2003, Cilt: 11 Sayı: 3, - , 01.12.2003

Öz

Kolumella, orta yüzde önemli bir ünite olup eksikliğinde ciddi fonksiyonel ve estetik sorunlar oluşmaktadır.Kolumella ve kaudal septum onarımında fonksiyonel bütünlük kadar kabul edilebilir kozmetik görünümün de kazandırılması önemlidir.Bu amaçla kolumella onarımı için çeşitli lokal ve uzak flepler tanımlanmıştır.Onarım seçeneklerinden bir tanesi de paramedian flebin bir modifikasyonu olan supratroklear fleptir. Bu makalede intihar girişimine bağlı maksillofasyal ateşli silah yaralanması sonrasında kolumella ve kaudal septum onarımı için supratroklear flep kullanımı ve sonuçları sunulmaktadır.Çevre dokuların skarlı ve yaralanmış olması nedeni ile fazla onarım alternatifinin olmadığı olgumuzda supratroklear flep ile onarım iyi bir alternatif olarak görülmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA62PZ37DD
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Haluk Duman Bu kişi benim

Fatih Zor Bu kişi benim

Mustafa Şengezer Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 11 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Duman, H., Zor, F., & Şengezer, M. (2003). Ateşli Silah Yaralanmasına Bağlı Kolumella ve Septum Defektinin Supratroklear Flep ile Onarımı : Olgu Sunumu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 11(3).
AMA Duman H, Zor F, Şengezer M. Ateşli Silah Yaralanmasına Bağlı Kolumella ve Septum Defektinin Supratroklear Flep ile Onarımı : Olgu Sunumu. turkplastsurg. Aralık 2003;11(3).
Chicago Duman, Haluk, Fatih Zor, ve Mustafa Şengezer. “Ateşli Silah Yaralanmasına Bağlı Kolumella Ve Septum Defektinin Supratroklear Flep Ile Onarımı : Olgu Sunumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11, sy. 3 (Aralık 2003).
EndNote Duman H, Zor F, Şengezer M (01 Aralık 2003) Ateşli Silah Yaralanmasına Bağlı Kolumella ve Septum Defektinin Supratroklear Flep ile Onarımı : Olgu Sunumu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11 3
IEEE H. Duman, F. Zor, ve M. Şengezer, “Ateşli Silah Yaralanmasına Bağlı Kolumella ve Septum Defektinin Supratroklear Flep ile Onarımı : Olgu Sunumu”, turkplastsurg, c. 11, sy. 3, 2003.
ISNAD Duman, Haluk vd. “Ateşli Silah Yaralanmasına Bağlı Kolumella Ve Septum Defektinin Supratroklear Flep Ile Onarımı : Olgu Sunumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11/3 (Aralık 2003).
JAMA Duman H, Zor F, Şengezer M. Ateşli Silah Yaralanmasına Bağlı Kolumella ve Septum Defektinin Supratroklear Flep ile Onarımı : Olgu Sunumu. turkplastsurg. 2003;11.
MLA Duman, Haluk vd. “Ateşli Silah Yaralanmasına Bağlı Kolumella Ve Septum Defektinin Supratroklear Flep Ile Onarımı : Olgu Sunumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 11, sy. 3, 2003.
Vancouver Duman H, Zor F, Şengezer M. Ateşli Silah Yaralanmasına Bağlı Kolumella ve Septum Defektinin Supratroklear Flep ile Onarımı : Olgu Sunumu. turkplastsurg. 2003;11(3).