BibTex RIS Kaynak Göster

Serbest Doku Aktarımlarında Oküler Loupe Kullanımının Etkinliği

Yıl 2003, Cilt: 11 Sayı: 3, - , 01.12.2003

Öz

Ameliyat mikroskobu ve oküler loupelar çapı 3mm. Veya daha küçük olan damarların cerrahi girişimlerinde yaygın olarak kullanılmaktadırlar. Geleneksel olarak ameliyat mikroskobu oküler loupelarla kıyaslandığında daha üstün olduğu kabul edilmektedir. Bunun sebebi mikroskobun daha net ve büyük büyütme alanı sağlayarak başarı oranını artırmasıdır. Son yıllarda oküler loupe teknolojisindeki yaşanan gelişmeler bunlarda daha kaliteli, net ve büyük büyütme sağlayarak, cerrahları bu araçları klinikte daha yaygın olarak kullanmaya cesaretlendirmiştir.Bu yazıda sadece 3.5X büyütmeli oküler loupe kullanılarak serbest doku aktarımı uygulanmış 37 olgu sunulmuştur. Olguların sadece 3' ünde venöz yetmezlik sebebi ile total flep kaybı olup başarı oranı %91.9'dur.Mikroccerrahi anastomoz için sadece oküler loupe kullanılarak elde edilen bu başarı, mikroskop kullanılarak sağlanan başarı oranından daha düşük değildir.Oküler loupeların cerrahi mikroskop ile kıyaslandığında kullanımın daha pıratik zaman kazandırıcı ve maliyetinin daha düşük olduğu gözlenmiştir.Ancak taşıdığı tüm bu avantajlara rağmen anastomozların sadece oküler loupe kullanılarak gerçekleştirilmesi belirli bir tecrübeye sahip cerrahlar tarafından yapılmalıdır.Mikro cerrahi eğitiminin mikroskop ile alınması gerektiğini ve yeterli tecrübe edinildikten sonra oküler loupe ile anastomoz yapılmasının yararlı olacağına inanmaktayız.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA62PS35AE
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Ahmet Yılmaz Küçükçelebi Bu kişi benim

Nilgün M. Ertaş Bu kişi benim

Asım Aydın Bu kişi benim

O.Koray Çoşkunfırat Bu kişi benim

Özlem Gündeşlioğlu Bu kişi benim

Selim Çelebioğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 11 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Küçükçelebi, A. Y., Ertaş, N. M., Aydın, A., Çoşkunfırat, O., vd. (2003). Serbest Doku Aktarımlarında Oküler Loupe Kullanımının Etkinliği. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 11(3).
AMA Küçükçelebi AY, Ertaş NM, Aydın A, Çoşkunfırat O, Gündeşlioğlu Ö, Çelebioğlu S. Serbest Doku Aktarımlarında Oküler Loupe Kullanımının Etkinliği. turkplastsurg. Aralık 2003;11(3).
Chicago Küçükçelebi, Ahmet Yılmaz, Nilgün M. Ertaş, Asım Aydın, O.Koray Çoşkunfırat, Özlem Gündeşlioğlu, ve Selim Çelebioğlu. “Serbest Doku Aktarımlarında Oküler Loupe Kullanımının Etkinliği”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11, sy. 3 (Aralık 2003).
EndNote Küçükçelebi AY, Ertaş NM, Aydın A, Çoşkunfırat O, Gündeşlioğlu Ö, Çelebioğlu S (01 Aralık 2003) Serbest Doku Aktarımlarında Oküler Loupe Kullanımının Etkinliği. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11 3
IEEE A. Y. Küçükçelebi, N. M. Ertaş, A. Aydın, O. Çoşkunfırat, Ö. Gündeşlioğlu, ve S. Çelebioğlu, “Serbest Doku Aktarımlarında Oküler Loupe Kullanımının Etkinliği”, turkplastsurg, c. 11, sy. 3, 2003.
ISNAD Küçükçelebi, Ahmet Yılmaz vd. “Serbest Doku Aktarımlarında Oküler Loupe Kullanımının Etkinliği”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11/3 (Aralık 2003).
JAMA Küçükçelebi AY, Ertaş NM, Aydın A, Çoşkunfırat O, Gündeşlioğlu Ö, Çelebioğlu S. Serbest Doku Aktarımlarında Oküler Loupe Kullanımının Etkinliği. turkplastsurg. 2003;11.
MLA Küçükçelebi, Ahmet Yılmaz vd. “Serbest Doku Aktarımlarında Oküler Loupe Kullanımının Etkinliği”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 11, sy. 3, 2003.
Vancouver Küçükçelebi AY, Ertaş NM, Aydın A, Çoşkunfırat O, Gündeşlioğlu Ö, Çelebioğlu S. Serbest Doku Aktarımlarında Oküler Loupe Kullanımının Etkinliği. turkplastsurg. 2003;11(3).