BibTex RIS Kaynak Göster

Kötü İşlevli Ciddi Doğumsal Ptozis Olgusunda Anterior Levator Rezeksiyonla Düzeltim : Olgu Sunumu

Yıl 2003, Cilt: 11 Sayı: 3, - , 01.12.2003

Öz

Üst göz kapağının anormal düşüklüğü olarak tanımlanan ptozis etyolojik olarak en sık karşımıza doğumsal olarak çıkmaktadır.Bugüne kadar birçok onarım tekniği tanımlanan ptozislerde ana belirleyici etken ptozis derecesi ve kapak işlevinin miktarıdır.Bugüne kadar birçok tanımlanmış teknikle opere edilen ptozislerde en sık olarak hafif ptosis olgularında Fasanella-Servat operasyonu (1) gibi vertikal kapak kısaltma uygulanmış kötü levator fonksiyonları olan ciddi ptosis olgularında ise genelde otojen faysa lata, nonabsorbable dikiş veya silikon ile kaş askılaması operasyonu (2,3,4,5,6) ile düzeltmeler uygulanmıştır. İyi levator fonksiyonları olan ciddi ptozis olguları neredeyse her zaman aponevrotik defektten doğarlar ve uygun aponevrotik cerrahi ile tedavi edilirler.Bu yayınımızda 7 yaşında kötü işlevli ciddi ptozis olgusunda uyguladığımız aponevroz cerrahisi ile elde ettiğimiz sonuçları değerlendirerek askılama tekniği ile karşılaştırdık.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA62RC49MN
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Gürsel Turgut Bu kişi benim

Emre Gönen Bu kişi benim

Soner Tatlıdere Bu kişi benim

İsmail Kuran Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 11 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Turgut, G., Gönen, E., Tatlıdere, S., Kuran, İ. (2003). Kötü İşlevli Ciddi Doğumsal Ptozis Olgusunda Anterior Levator Rezeksiyonla Düzeltim : Olgu Sunumu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 11(3).
AMA Turgut G, Gönen E, Tatlıdere S, Kuran İ. Kötü İşlevli Ciddi Doğumsal Ptozis Olgusunda Anterior Levator Rezeksiyonla Düzeltim : Olgu Sunumu. turkplastsurg. Aralık 2003;11(3).
Chicago Turgut, Gürsel, Emre Gönen, Soner Tatlıdere, ve İsmail Kuran. “Kötü İşlevli Ciddi Doğumsal Ptozis Olgusunda Anterior Levator Rezeksiyonla Düzeltim : Olgu Sunumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11, sy. 3 (Aralık 2003).
EndNote Turgut G, Gönen E, Tatlıdere S, Kuran İ (01 Aralık 2003) Kötü İşlevli Ciddi Doğumsal Ptozis Olgusunda Anterior Levator Rezeksiyonla Düzeltim : Olgu Sunumu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11 3
IEEE G. Turgut, E. Gönen, S. Tatlıdere, ve İ. Kuran, “Kötü İşlevli Ciddi Doğumsal Ptozis Olgusunda Anterior Levator Rezeksiyonla Düzeltim : Olgu Sunumu”, turkplastsurg, c. 11, sy. 3, 2003.
ISNAD Turgut, Gürsel vd. “Kötü İşlevli Ciddi Doğumsal Ptozis Olgusunda Anterior Levator Rezeksiyonla Düzeltim : Olgu Sunumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11/3 (Aralık 2003).
JAMA Turgut G, Gönen E, Tatlıdere S, Kuran İ. Kötü İşlevli Ciddi Doğumsal Ptozis Olgusunda Anterior Levator Rezeksiyonla Düzeltim : Olgu Sunumu. turkplastsurg. 2003;11.
MLA Turgut, Gürsel vd. “Kötü İşlevli Ciddi Doğumsal Ptozis Olgusunda Anterior Levator Rezeksiyonla Düzeltim : Olgu Sunumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 11, sy. 3, 2003.
Vancouver Turgut G, Gönen E, Tatlıdere S, Kuran İ. Kötü İşlevli Ciddi Doğumsal Ptozis Olgusunda Anterior Levator Rezeksiyonla Düzeltim : Olgu Sunumu. turkplastsurg. 2003;11(3).