BibTex RIS Kaynak Göster

Akrilik Plak Yardımıyla Greftsiz Ankyloglossia : Olgu Sunumu

Yıl 2003, Cilt: 11 Sayı: 3, - , 01.12.2003

Öz

Ankyloglossia dilin ağız tabanına yapışık olması ya da aradaki bağın normalden daha kısa olması halini anlatan bir terimdir.Bu durum dil hareketlerini ve dilin fonksiyonlarını engelleyerek emme güçlüğü, meme başı yaraları, erken sütten kesilme ve hatta konuşma bozukluğu gibi önemli problemlere yol açabilmektedir.Erken tanı ve minör bir cerrahi girişimle kolayca tedavi edilebilen ankyloglossia olgularında, çocukların genellikle 0-1 yaş döneminde olması nedeniyle postoperatif bakım problemleriyle karşılaşılmaktadır.Bunlar arasında enfeksiyon, greft maserasyonu ve sekonder yapışıklıklar sayılabilir. Bu yazıda dilin ağız tabanına tam yapışık olduğu ankyloglossia vakalarında tedaviyi ve postoperatif bakımı kolaylaştırmak, buna ek olarak sekonder komplikasyonları en aza indirmek amacıyla özel olarak planlanmış bir akrilik plak tanıtılmakta ve kullanım sonuçları bir olgu üzerinde tartışılmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA62RB65KC
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mübin Hoşnuter Bu kişi benim

Zekeriya Tosun Bu kişi benim

Adem Özkan Bu kişi benim

Sadık Şentürk Bu kişi benim

Nedim Savacı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 11 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Hoşnuter, M., Tosun, Z., Özkan, A., Şentürk, S., vd. (2003). Akrilik Plak Yardımıyla Greftsiz Ankyloglossia : Olgu Sunumu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 11(3).
AMA Hoşnuter M, Tosun Z, Özkan A, Şentürk S, Savacı N. Akrilik Plak Yardımıyla Greftsiz Ankyloglossia : Olgu Sunumu. turkplastsurg. Aralık 2003;11(3).
Chicago Hoşnuter, Mübin, Zekeriya Tosun, Adem Özkan, Sadık Şentürk, ve Nedim Savacı. “Akrilik Plak Yardımıyla Greftsiz Ankyloglossia : Olgu Sunumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11, sy. 3 (Aralık 2003).
EndNote Hoşnuter M, Tosun Z, Özkan A, Şentürk S, Savacı N (01 Aralık 2003) Akrilik Plak Yardımıyla Greftsiz Ankyloglossia : Olgu Sunumu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11 3
IEEE M. Hoşnuter, Z. Tosun, A. Özkan, S. Şentürk, ve N. Savacı, “Akrilik Plak Yardımıyla Greftsiz Ankyloglossia : Olgu Sunumu”, turkplastsurg, c. 11, sy. 3, 2003.
ISNAD Hoşnuter, Mübin vd. “Akrilik Plak Yardımıyla Greftsiz Ankyloglossia : Olgu Sunumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11/3 (Aralık 2003).
JAMA Hoşnuter M, Tosun Z, Özkan A, Şentürk S, Savacı N. Akrilik Plak Yardımıyla Greftsiz Ankyloglossia : Olgu Sunumu. turkplastsurg. 2003;11.
MLA Hoşnuter, Mübin vd. “Akrilik Plak Yardımıyla Greftsiz Ankyloglossia : Olgu Sunumu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 11, sy. 3, 2003.
Vancouver Hoşnuter M, Tosun Z, Özkan A, Şentürk S, Savacı N. Akrilik Plak Yardımıyla Greftsiz Ankyloglossia : Olgu Sunumu. turkplastsurg. 2003;11(3).