BibTex RIS Kaynak Göster

Malign Melanoma Tıl Kültürlerinde Ifn-alfa'nın Sitotoksisite'ye Etkisi

Yıl 1994, Cilt: 2 Sayı: 3, - , 01.12.1994

Öz

Bağışık savunma mekanizmalarının uyarılmasına dayanan biyolojik terapi yaygın bir tedavi yaklaşımı olarak kullanılmaktave başta malign melanom ve böbrek kanseri olmak üzere bazı kanserlerde tümör regrasyonunu sağlamaktadır. Bu tedavi tek başına interlokin-2 (IL-2) uygulanmasının dışında, IL-2+Lenfokinle Aktiflenmiş Katil (LAK) hücreler ve IL-2+Tümör İstilacı Lenfositleri (TİL)'i de içerir. Majör Histokompatibilite Kompleks'ine(MHC) bağımlı bir sitotoksisite gösteren TİL'ler LAK hücrelerinden 50-100 kez daha etkilidir. Bu çalışmada, malign melanom kökenli 10 TİL hücre populasyonunun çoğalması, yaşam süreleri, hücre yüzey özellikleri ve sitotoksit aktiviteleri incelendi. Hücreler %96.57#2.72 CD3+ ve %88.19#11.64 CD8+ idi. Az sayıda CD4+ hücrelere de rastlandı. (%7.27#7.46). Bütün olgularda CD25 ekspresyonu (IL-2 reseptörü-alfa zinciri) düşük olarak bulundu. Interferon alfa (IFN-alfa) ile işlemden geçirilen ve geçirilmeyen otolog tümör hücrelerine karşı TİL sitotoksisiteleri arasında istatistiksel açıdan anlamlı bir fark saptanamadı.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63SS36MG
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sühendan Ekmekçioğlu Bu kişi benim

Tamer Yağcı Bu kişi benim

Sıdıka Kurul Bu kişi benim

Emel Demiralp Bu kişi benim

Nurcan Ertürk Bu kişi benim

Hakan Ağır Bu kişi benim

Mahmut N. Çarin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 2 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Ekmekçioğlu, S., Yağcı, T., Kurul, S., Demiralp, E., vd. (1994). Malign Melanoma Tıl Kültürlerinde Ifn-alfa’nın Sitotoksisite’ye Etkisi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 2(3).
AMA Ekmekçioğlu S, Yağcı T, Kurul S, Demiralp E, Ertürk N, Ağır H, Çarin MN. Malign Melanoma Tıl Kültürlerinde Ifn-alfa’nın Sitotoksisite’ye Etkisi. turkplastsurg. Aralık 1994;2(3).
Chicago Ekmekçioğlu, Sühendan, Tamer Yağcı, Sıdıka Kurul, Emel Demiralp, Nurcan Ertürk, Hakan Ağır, ve Mahmut N. Çarin. “Malign Melanoma Tıl Kültürlerinde Ifn-alfa’nın Sitotoksisite’ye Etkisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2, sy. 3 (Aralık 1994).
EndNote Ekmekçioğlu S, Yağcı T, Kurul S, Demiralp E, Ertürk N, Ağır H, Çarin MN (01 Aralık 1994) Malign Melanoma Tıl Kültürlerinde Ifn-alfa’nın Sitotoksisite’ye Etkisi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2 3
IEEE S. Ekmekçioğlu, “Malign Melanoma Tıl Kültürlerinde Ifn-alfa’nın Sitotoksisite’ye Etkisi”, turkplastsurg, c. 2, sy. 3, 1994.
ISNAD Ekmekçioğlu, Sühendan vd. “Malign Melanoma Tıl Kültürlerinde Ifn-alfa’nın Sitotoksisite’ye Etkisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2/3 (Aralık 1994).
JAMA Ekmekçioğlu S, Yağcı T, Kurul S, Demiralp E, Ertürk N, Ağır H, Çarin MN. Malign Melanoma Tıl Kültürlerinde Ifn-alfa’nın Sitotoksisite’ye Etkisi. turkplastsurg. 1994;2.
MLA Ekmekçioğlu, Sühendan vd. “Malign Melanoma Tıl Kültürlerinde Ifn-alfa’nın Sitotoksisite’ye Etkisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 2, sy. 3, 1994.
Vancouver Ekmekçioğlu S, Yağcı T, Kurul S, Demiralp E, Ertürk N, Ağır H, Çarin MN. Malign Melanoma Tıl Kültürlerinde Ifn-alfa’nın Sitotoksisite’ye Etkisi. turkplastsurg. 1994;2(3).