BibTex RIS Kaynak Göster

Fasiyal Paralizide Gözkapağına Altın İmplant Uygulaması.

Yıl 2003, Cilt: 11 Sayı: 2, - , 01.08.2003

Öz

Fasiyal paralizili hastalarda gelişen lagoftalmusun tedavisinde amaç hem gözün fonksiyonlarını korumak, hem de kozmetik açıdan kabul edilebilir bir görünüm sağlamaktır.Lagoftalmus sonucu korneanın açıkta kalmasına bağlı olarak korneal abrazyondan korneal ülserasyon, hatta perforasyona kadar varan ekspojur keratit gelişebilir. Lagoftalmus tedavisinde tarsorafi, kantoplasti, temporal kas transpozisyonuun yanı sıra göz kapağında ağırlık oluşturmak amaçlı silikon strip, mıknatıs gibi prostetik materyaller uygulanmıştır.Fasiyal paralizili hastalarda bu göz komplikasyonlarını engellemek için, göz kapağına altın implant yerleştirme operasyonu gerçekleştirdik. Kliniğimizde 9 fasiyal paralizili hastanın keratit skorlamaları yapılarak, kullanılacak altın implantın ağırlığını saptamak için ağırlık testi yapıldı.24 ayar,0,8-1,5 gram altın implantlar göz kapağına supratarsal insizyondan, tarsa suture edilerek yerleştirildi.Hastalar 6-18 ay süresince takip edildi. 7 hastada tam kapanma, 1 hastada yetersiz kapanma ve 1 hastada da implant ekspozisyonu oldu.Fasiyal paralizide lagoftalmus tedavisi için altın implant yöntemi,kolay uygulanabilir olması, hasta uyumunun yüksek ve sonuçların fonksiyonel ve kozmetik açıdan kabul edilebilir olması nedeniyle kliniğimizde uygulanmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA62SD87GZ
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Eksal Kargı Bu kişi benim

Mübin Hoşnuter Bu kişi benim

Orhan Babuçcu Bu kişi benim

Şebnem Kargı Bu kişi benim

Berfu Babucçu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 11 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Kargı, E., Hoşnuter, M., Babuçcu, O., Kargı, Ş., vd. (2003). Fasiyal Paralizide Gözkapağına Altın İmplant Uygulaması. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 11(2).
AMA Kargı E, Hoşnuter M, Babuçcu O, Kargı Ş, Babucçu B. Fasiyal Paralizide Gözkapağına Altın İmplant Uygulaması. turkplastsurg. Ağustos 2003;11(2).
Chicago Kargı, Eksal, Mübin Hoşnuter, Orhan Babuçcu, Şebnem Kargı, ve Berfu Babucçu. “Fasiyal Paralizide Gözkapağına Altın İmplant Uygulaması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11, sy. 2 (Ağustos 2003).
EndNote Kargı E, Hoşnuter M, Babuçcu O, Kargı Ş, Babucçu B (01 Ağustos 2003) Fasiyal Paralizide Gözkapağına Altın İmplant Uygulaması. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11 2
IEEE E. Kargı, M. Hoşnuter, O. Babuçcu, Ş. Kargı, ve B. Babucçu, “Fasiyal Paralizide Gözkapağına Altın İmplant Uygulaması”., turkplastsurg, c. 11, sy. 2, 2003.
ISNAD Kargı, Eksal vd. “Fasiyal Paralizide Gözkapağına Altın İmplant Uygulaması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11/2 (Ağustos 2003).
JAMA Kargı E, Hoşnuter M, Babuçcu O, Kargı Ş, Babucçu B. Fasiyal Paralizide Gözkapağına Altın İmplant Uygulaması. turkplastsurg. 2003;11.
MLA Kargı, Eksal vd. “Fasiyal Paralizide Gözkapağına Altın İmplant Uygulaması”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 11, sy. 2, 2003.
Vancouver Kargı E, Hoşnuter M, Babuçcu O, Kargı Ş, Babucçu B. Fasiyal Paralizide Gözkapağına Altın İmplant Uygulaması. turkplastsurg. 2003;11(2).