BibTex RIS Kaynak Göster

Serbest serratus Anterior Flebi ile Baş Boyun Bölgesi Rekonstrüksiyonu

Yıl 2003, Cilt: 11 Sayı: 2, - , 01.08.2003

Öz

Baş Boyun bölgesinde travma ve tümör rezeksiyonu nedeniyle oluşan defektlerin onarımında çeşitli flepler kullanılmaktadır.Bu çalışmada 1994-2001 yılları arasında serbest serratus kas flepleriyle baş boyun bölgesinde defekt rekonstrüksiyonu yapılan 13 olgu değerlendirildi. Defektler; olguların dokuzunda tümör rezeksiyonu nedeni ile dördünde ateşli silahla yaralanma sonucu meydana gelmişti. Olguların sekizine serratus anterior kas flebi uygulandı. Üç olguda serratus anterior kas-deri flebi ile onarım yapıldı.Bir olguda serratus anterior kası skapular kemik flebiyle (angulararter pediküllü) birlikte, diğer bir olguda ise kostal kemikle kompozit olarak hazırlandı.Hastalar ameliyat sonrası ortalama 18 ay izlendiler. Bir olguda flep hematom nedeniyle kaybedildi. Diğer olgularda sonuçlar estetik ve fonksiyonel açıdan iyi olarak değerlendirildi.Geniş ve ince bir kas olan serratus anterior kası,defektleri örterken yüz konturunu fazla bozmamaktadır.Ayrıca pedikülünün uzun olması ve skapular bölgenin komşu dokularıyla çeşitli kompozit flepler hazırlama olasılığı diğer üstünlükleridir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA62RR99BV
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Kemal Uğurlu Bu kişi benim

Eric Fassıo Bu kişi benim

Ayşin Karasoy Bu kişi benim

İlkay Hüthüt Bu kişi benim

Stephen De Mortille Bu kişi benim

Dominic Goga Bu kişi benim

Lütfü Baş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 11 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Uğurlu, K., Fassıo, E., Karasoy, A., Hüthüt, İ., vd. (2003). Serbest serratus Anterior Flebi ile Baş Boyun Bölgesi Rekonstrüksiyonu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 11(2).
AMA Uğurlu K, Fassıo E, Karasoy A, Hüthüt İ, Mortille SD, Goga D, Baş L. Serbest serratus Anterior Flebi ile Baş Boyun Bölgesi Rekonstrüksiyonu. turkplastsurg. Ağustos 2003;11(2).
Chicago Uğurlu, Kemal, Eric Fassıo, Ayşin Karasoy, İlkay Hüthüt, Stephen De Mortille, Dominic Goga, ve Lütfü Baş. “Serbest Serratus Anterior Flebi Ile Baş Boyun Bölgesi Rekonstrüksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11, sy. 2 (Ağustos 2003).
EndNote Uğurlu K, Fassıo E, Karasoy A, Hüthüt İ, Mortille SD, Goga D, Baş L (01 Ağustos 2003) Serbest serratus Anterior Flebi ile Baş Boyun Bölgesi Rekonstrüksiyonu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11 2
IEEE K. Uğurlu, “Serbest serratus Anterior Flebi ile Baş Boyun Bölgesi Rekonstrüksiyonu”, turkplastsurg, c. 11, sy. 2, 2003.
ISNAD Uğurlu, Kemal vd. “Serbest Serratus Anterior Flebi Ile Baş Boyun Bölgesi Rekonstrüksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11/2 (Ağustos 2003).
JAMA Uğurlu K, Fassıo E, Karasoy A, Hüthüt İ, Mortille SD, Goga D, Baş L. Serbest serratus Anterior Flebi ile Baş Boyun Bölgesi Rekonstrüksiyonu. turkplastsurg. 2003;11.
MLA Uğurlu, Kemal vd. “Serbest Serratus Anterior Flebi Ile Baş Boyun Bölgesi Rekonstrüksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 11, sy. 2, 2003.
Vancouver Uğurlu K, Fassıo E, Karasoy A, Hüthüt İ, Mortille SD, Goga D, Baş L. Serbest serratus Anterior Flebi ile Baş Boyun Bölgesi Rekonstrüksiyonu. turkplastsurg. 2003;11(2).