BibTex RIS Kaynak Göster

Travmatik Hemipelvektomi : Olgu Sunumu ve Rekonstrüksiyon Seçeneklerinin Gözden Geçirilmesi.

Yıl 2003, Cilt: 11 Sayı: 2, - , 01.08.2003

Öz

Travmatik hemipelvektomi nadir görülen fakat hayatı tehdit eden bir yaralanma şeklidir.Günümüzde acil müdahalenin erken ve yerinde yapılması bu yaralanmalardan sonra yaşayan hastaların sayısını giderek artırmaktadır.Ancak yaralanmanın şekli de hastaların hayatta kalmasını etkiler. Kanama dışında hastanın hayatını tehdit eden bir komplikasyon da sepsisdir.Yara bölgesinin seri debridmanı ve defektin uygun şekilde kapatılması bu komplikasyonu en aza indirecektir.Yazımızda trafik kazası sonucu travmatik hemipelvektomi oluşan ve hayatta kalan 16 yaşındaki erkek hasta ve defektinin eksternal abdominal oblik kas deri flebi ile rekonstrüksiyonu sunulmuş ve rekonstrüksiyon seçenekleri tartışılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA62SK32UD
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Lütfi Eroğlu Bu kişi benim

Ethem Güneren Bu kişi benim

Hayati Akbaş Bu kişi benim

Ahmet Demir Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 11 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Eroğlu, L., Güneren, E., Akbaş, H., Demir, A. (2003). Travmatik Hemipelvektomi : Olgu Sunumu ve Rekonstrüksiyon Seçeneklerinin Gözden Geçirilmesi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 11(2).
AMA Eroğlu L, Güneren E, Akbaş H, Demir A. Travmatik Hemipelvektomi : Olgu Sunumu ve Rekonstrüksiyon Seçeneklerinin Gözden Geçirilmesi. turkplastsurg. Ağustos 2003;11(2).
Chicago Eroğlu, Lütfi, Ethem Güneren, Hayati Akbaş, ve Ahmet Demir. “Travmatik Hemipelvektomi : Olgu Sunumu Ve Rekonstrüksiyon Seçeneklerinin Gözden Geçirilmesi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11, sy. 2 (Ağustos 2003).
EndNote Eroğlu L, Güneren E, Akbaş H, Demir A (01 Ağustos 2003) Travmatik Hemipelvektomi : Olgu Sunumu ve Rekonstrüksiyon Seçeneklerinin Gözden Geçirilmesi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11 2
IEEE L. Eroğlu, E. Güneren, H. Akbaş, ve A. Demir, “Travmatik Hemipelvektomi : Olgu Sunumu ve Rekonstrüksiyon Seçeneklerinin Gözden Geçirilmesi”., turkplastsurg, c. 11, sy. 2, 2003.
ISNAD Eroğlu, Lütfi vd. “Travmatik Hemipelvektomi : Olgu Sunumu Ve Rekonstrüksiyon Seçeneklerinin Gözden Geçirilmesi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 11/2 (Ağustos 2003).
JAMA Eroğlu L, Güneren E, Akbaş H, Demir A. Travmatik Hemipelvektomi : Olgu Sunumu ve Rekonstrüksiyon Seçeneklerinin Gözden Geçirilmesi. turkplastsurg. 2003;11.
MLA Eroğlu, Lütfi vd. “Travmatik Hemipelvektomi : Olgu Sunumu Ve Rekonstrüksiyon Seçeneklerinin Gözden Geçirilmesi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 11, sy. 2, 2003.
Vancouver Eroğlu L, Güneren E, Akbaş H, Demir A. Travmatik Hemipelvektomi : Olgu Sunumu ve Rekonstrüksiyon Seçeneklerinin Gözden Geçirilmesi. turkplastsurg. 2003;11(2).