BibTex RIS Kaynak Göster

Vaskülarize Periost Flebinin Osteojenik Kapasitesine Osteoindüktif ve Osteokondüktif Ajanların Etkisi

Yıl 1998, Cilt: 6 Sayı: 2, - , 01.08.1998

Öz

Periost osteojeniktir ve transfer edildiğinde, yeni yerinde uygun koşullarda, yeni kemik oluşturulmaktadır. Biz çalışmamızda ratların femoral periosteumunun yeni kemik oluşturmasına osteokondüktif ve osteoindüktif maddelerin etkilerini araştırdık. Ratların arka ekstremitelerinde hazırlanan vaskülarize perisoteal keselerin içine kansellöz kemik grefti, biyoaktif cam fiberi, tutoplast dura, pyrost, hidroksiapetit konuldu. Radyolojik, makroskopik ve histopatolojik değerlendirme üç ayın sonunda yapıldı. Boş periost keseler ile hidroksi apetit, kansellöz kemik ve pyrost içeren keselerde kemik oluşumu elde edilirken Tutoplast dura, biyoaktif cam fiberi içeren keselerde kemik elde edilemedi.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63GK99PA
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Metin Görgü Bu kişi benim

Ali Gürlek Bu kişi benim

Bülent Erdoğan Bu kişi benim

Can Karaca Bu kişi benim

Tayfun Aköz Bu kişi benim

Gürcan Aslan Bu kişi benim

Selda Seçkin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 6 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Görgü, M., Gürlek, A., Erdoğan, B., Karaca, C., vd. (1998). Vaskülarize Periost Flebinin Osteojenik Kapasitesine Osteoindüktif ve Osteokondüktif Ajanların Etkisi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 6(2).
AMA Görgü M, Gürlek A, Erdoğan B, Karaca C, Aköz T, Aslan G, Seçkin S. Vaskülarize Periost Flebinin Osteojenik Kapasitesine Osteoindüktif ve Osteokondüktif Ajanların Etkisi. turkplastsurg. Ağustos 1998;6(2).
Chicago Görgü, Metin, Ali Gürlek, Bülent Erdoğan, Can Karaca, Tayfun Aköz, Gürcan Aslan, ve Selda Seçkin. “Vaskülarize Periost Flebinin Osteojenik Kapasitesine Osteoindüktif Ve Osteokondüktif Ajanların Etkisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6, sy. 2 (Ağustos 1998).
EndNote Görgü M, Gürlek A, Erdoğan B, Karaca C, Aköz T, Aslan G, Seçkin S (01 Ağustos 1998) Vaskülarize Periost Flebinin Osteojenik Kapasitesine Osteoindüktif ve Osteokondüktif Ajanların Etkisi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6 2
IEEE M. Görgü, “Vaskülarize Periost Flebinin Osteojenik Kapasitesine Osteoindüktif ve Osteokondüktif Ajanların Etkisi”, turkplastsurg, c. 6, sy. 2, 1998.
ISNAD Görgü, Metin vd. “Vaskülarize Periost Flebinin Osteojenik Kapasitesine Osteoindüktif Ve Osteokondüktif Ajanların Etkisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6/2 (Ağustos 1998).
JAMA Görgü M, Gürlek A, Erdoğan B, Karaca C, Aköz T, Aslan G, Seçkin S. Vaskülarize Periost Flebinin Osteojenik Kapasitesine Osteoindüktif ve Osteokondüktif Ajanların Etkisi. turkplastsurg. 1998;6.
MLA Görgü, Metin vd. “Vaskülarize Periost Flebinin Osteojenik Kapasitesine Osteoindüktif Ve Osteokondüktif Ajanların Etkisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 6, sy. 2, 1998.
Vancouver Görgü M, Gürlek A, Erdoğan B, Karaca C, Aköz T, Aslan G, Seçkin S. Vaskülarize Periost Flebinin Osteojenik Kapasitesine Osteoindüktif ve Osteokondüktif Ajanların Etkisi. turkplastsurg. 1998;6(2).