BibTex RIS Kaynak Göster

Penis Rekonstrüksiyonu

Yıl 1998, Cilt: 6 Sayı: 2, - , 01.08.1998

Öz

Penil yokluk, penisin cerrahi veya travmatik amputasyonu, mikropenis ve erkekpsödohermafroditizmi hastalar tarafından oldukça zor tolere edilmektedir. Bu yüzden penis rekonstrüksiyonu çabaları plastik cerrahide oldukça önemli bir yer kaplamaktadır. Penis rekonstrüksiyonundaki amaç fonksiyonel ve estetik olarak kabul edilebilir bir organ elde etmektir. Ancak penisteki korpus kavernozumların çok özel anatomi ve fonksiyonu nedeniyle vücuttaki herhangi başka bir dokunun rekonstrüksiyon amacı ile transferi anlamıyla başarılı olamamaktadır. Bu makalemizde, penis rekonstrüksiyonu ile ilgili literatür bilgisini toplayarak, bu konuyla ilgilenen cerrahlara değişik tekniklerle ilgili özetlenmiş bilgileri aktarmayı, referansları topluca sunmayı amaçladık.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63GV33RF
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sebat Karamürsel Bu kişi benim

Aycan Kayıkçıoğlu Bu kişi benim

Abdullah Keçik Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 6 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Karamürsel, S., Kayıkçıoğlu, A., & Keçik, A. (1998). Penis Rekonstrüksiyonu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 6(2).
AMA Karamürsel S, Kayıkçıoğlu A, Keçik A. Penis Rekonstrüksiyonu. turkplastsurg. Ağustos 1998;6(2).
Chicago Karamürsel, Sebat, Aycan Kayıkçıoğlu, ve Abdullah Keçik. “Penis Rekonstrüksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6, sy. 2 (Ağustos 1998).
EndNote Karamürsel S, Kayıkçıoğlu A, Keçik A (01 Ağustos 1998) Penis Rekonstrüksiyonu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6 2
IEEE S. Karamürsel, A. Kayıkçıoğlu, ve A. Keçik, “Penis Rekonstrüksiyonu”, turkplastsurg, c. 6, sy. 2, 1998.
ISNAD Karamürsel, Sebat vd. “Penis Rekonstrüksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6/2 (Ağustos 1998).
JAMA Karamürsel S, Kayıkçıoğlu A, Keçik A. Penis Rekonstrüksiyonu. turkplastsurg. 1998;6.
MLA Karamürsel, Sebat vd. “Penis Rekonstrüksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 6, sy. 2, 1998.
Vancouver Karamürsel S, Kayıkçıoğlu A, Keçik A. Penis Rekonstrüksiyonu. turkplastsurg. 1998;6(2).