BibTex RIS Kaynak Göster

Pediküllü Tram Fleple Mastektomi Sonrası Meme Rekostrüksiyonu

Yıl 1998, Cilt: 6 Sayı: 2, - , 01.08.1998

Öz

zTransvers rektus abdominus myokutan (TRAM) flep, memenin uzak otojen doku kullanılarak rekonstrüksiyonunda en çok tercih edilen yöntemdir. Bu flep, göğüse ya süperior epigastrik vasküler pedikülle transpose edilir, ya da serbest doku olarak transfer edilir. Bu makalede Ege Üniversitesi Plastik Cerrahi Kliniğinde 1993-1997 yılları arasında pediküllüTRAM flep ile rekonstrükte edilmiş 12 vaka sunulmuştur. Vakaların hepsinde tatmin edici sonuçlar alınmış olup, sadece son 3 ün kullanıldığı bir vakada %15'lik bir nekroz saptanmıştır.Nekrotik bölümün konservatif tedavi uygulanarak iyileşmesi sağlanmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63GE23ZG
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mehmet Alper Bu kişi benim

Tahir Gürler Bu kişi benim

Cüneyt Özek Bu kişi benim

Reha Gençosmanoğlu Bu kişi benim

Ecmel Songür Bu kişi benim

Yalçın Akın Bu kişi benim

Arman Çağdaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 6 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Alper, M., Gürler, T., Özek, C., Gençosmanoğlu, R., vd. (1998). Pediküllü Tram Fleple Mastektomi Sonrası Meme Rekostrüksiyonu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 6(2).
AMA Alper M, Gürler T, Özek C, Gençosmanoğlu R, Songür E, Akın Y, Çağdaş A. Pediküllü Tram Fleple Mastektomi Sonrası Meme Rekostrüksiyonu. turkplastsurg. Ağustos 1998;6(2).
Chicago Alper, Mehmet, Tahir Gürler, Cüneyt Özek, Reha Gençosmanoğlu, Ecmel Songür, Yalçın Akın, ve Arman Çağdaş. “Pediküllü Tram Fleple Mastektomi Sonrası Meme Rekostrüksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6, sy. 2 (Ağustos 1998).
EndNote Alper M, Gürler T, Özek C, Gençosmanoğlu R, Songür E, Akın Y, Çağdaş A (01 Ağustos 1998) Pediküllü Tram Fleple Mastektomi Sonrası Meme Rekostrüksiyonu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6 2
IEEE M. Alper, “Pediküllü Tram Fleple Mastektomi Sonrası Meme Rekostrüksiyonu”, turkplastsurg, c. 6, sy. 2, 1998.
ISNAD Alper, Mehmet vd. “Pediküllü Tram Fleple Mastektomi Sonrası Meme Rekostrüksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6/2 (Ağustos 1998).
JAMA Alper M, Gürler T, Özek C, Gençosmanoğlu R, Songür E, Akın Y, Çağdaş A. Pediküllü Tram Fleple Mastektomi Sonrası Meme Rekostrüksiyonu. turkplastsurg. 1998;6.
MLA Alper, Mehmet vd. “Pediküllü Tram Fleple Mastektomi Sonrası Meme Rekostrüksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 6, sy. 2, 1998.
Vancouver Alper M, Gürler T, Özek C, Gençosmanoğlu R, Songür E, Akın Y, Çağdaş A. Pediküllü Tram Fleple Mastektomi Sonrası Meme Rekostrüksiyonu. turkplastsurg. 1998;6(2).