BibTex RIS Kaynak Göster

Falanksin Granülomatöz İltihabı (Falanks Tüberkülozu)

Yıl 1998, Cilt: 6 Sayı: 2, - , 01.08.1998

Öz

Antitüberküloz kemoterapideki gelişmeye paralen olarak son yıllarda ekstrapulmoner tüberküloz olguları oldukça nadir görülmektedir. Sık görülmediği için tanı ve tedavide geç kalınabilir. Elin, gerek yumuşak dokularının, gerekse kemik ve eklem yapılarının kronik tekrarlayan enfeksiyonlarında, tüberkülozun ayırıcı tanıda düşünülmesinin, bu tür olguların erken tanı ve tedavisinin gerçekleştirilmesine büyük ölçüde katkı sağlayacağını düşünmekteyiz. Bu yazıda, kliniğimizde, sağ el 3. parmak orta falanksındaki granülomatöz iltihap (tüberküloz) ve tüberküloz tenosinovit nedeniyle cerrahi eksizyon ve antitüberküloz kemoterapi ile tedavi edilen bir olgu sunulmuştur.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63GE32UJ
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Cengiz Çetin Bu kişi benim

Aydan Köse Bu kişi benim

Yakup Karabağlı Bu kişi benim

Mahmut Özyılmaz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1998
Yayımlandığı Sayı Yıl 1998 Cilt: 6 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Çetin, C., Köse, A., Karabağlı, Y., Özyılmaz, M. (1998). Falanksin Granülomatöz İltihabı (Falanks Tüberkülozu). Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 6(2).
AMA Çetin C, Köse A, Karabağlı Y, Özyılmaz M. Falanksin Granülomatöz İltihabı (Falanks Tüberkülozu). turkplastsurg. Ağustos 1998;6(2).
Chicago Çetin, Cengiz, Aydan Köse, Yakup Karabağlı, ve Mahmut Özyılmaz. “Falanksin Granülomatöz İltihabı (Falanks Tüberkülozu)”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6, sy. 2 (Ağustos 1998).
EndNote Çetin C, Köse A, Karabağlı Y, Özyılmaz M (01 Ağustos 1998) Falanksin Granülomatöz İltihabı (Falanks Tüberkülozu). Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6 2
IEEE C. Çetin, A. Köse, Y. Karabağlı, ve M. Özyılmaz, “Falanksin Granülomatöz İltihabı (Falanks Tüberkülozu)”, turkplastsurg, c. 6, sy. 2, 1998.
ISNAD Çetin, Cengiz vd. “Falanksin Granülomatöz İltihabı (Falanks Tüberkülozu)”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 6/2 (Ağustos 1998).
JAMA Çetin C, Köse A, Karabağlı Y, Özyılmaz M. Falanksin Granülomatöz İltihabı (Falanks Tüberkülozu). turkplastsurg. 1998;6.
MLA Çetin, Cengiz vd. “Falanksin Granülomatöz İltihabı (Falanks Tüberkülozu)”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 6, sy. 2, 1998.
Vancouver Çetin C, Köse A, Karabağlı Y, Özyılmaz M. Falanksin Granülomatöz İltihabı (Falanks Tüberkülozu). turkplastsurg. 1998;6(2).