BibTex RIS Kaynak Göster

Hızla Büyüyen NöroFibrom: Bir Von Recklinghausen Olgusu

Yıl 1996, Cilt: 4 Sayı: 3, - , 01.12.1996

Öz

Nörofibromatozis cafe-au-lait lekeleri, deri veya iç organ yerleşimli nörofibromlar ve pigmente iris hamartomu ile karakterize, genetik bir hastalıktır. Deriyi tutan nörofibromların çoğu asemptomatiktir, fakat büyük boyutlara ulaştıklarında önemli problemlere neden olurlar. Nörofibromatozis klinik karekteristik bulguları olan 25 yaşında bir bayan hasta, hızla büyüyen ve bu nedenle malign dejenerasyona uğradığı düşünülen nörofibromu nedeniyle yatırldı. Yapılan biopside lezyonun benign karakterde olduğunun saptanması nedeniyle, anatomik yapılar korunarak kitle parsiyel olarak eksize edildi. 1 yıllık izlemde nüks gelişmedi. Bu hastalığın klinik bulguları, tanısı, komplikasyonları ve tedavisi gözden geçirildi., hızla büyüyen nörofibromun tedavi stratejisi tartışıldı.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63KR43RM
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Yavuz Keçeci Bu kişi benim

Tahir Gürler Bu kişi benim

Mehmet Alper Bu kişi benim

Hakan Gündoğan Bu kişi benim

Ulvi Güner Bu kişi benim

Arman Çağdaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 4 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Keçeci, Y., Gürler, T., Alper, M., Gündoğan, H., vd. (1996). Hızla Büyüyen NöroFibrom: Bir Von Recklinghausen Olgusu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 4(3).
AMA Keçeci Y, Gürler T, Alper M, Gündoğan H, Güner U, Çağdaş A. Hızla Büyüyen NöroFibrom: Bir Von Recklinghausen Olgusu. turkplastsurg. Aralık 1996;4(3).
Chicago Keçeci, Yavuz, Tahir Gürler, Mehmet Alper, Hakan Gündoğan, Ulvi Güner, ve Arman Çağdaş. “Hızla Büyüyen NöroFibrom: Bir Von Recklinghausen Olgusu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 4, sy. 3 (Aralık 1996).
EndNote Keçeci Y, Gürler T, Alper M, Gündoğan H, Güner U, Çağdaş A (01 Aralık 1996) Hızla Büyüyen NöroFibrom: Bir Von Recklinghausen Olgusu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 4 3
IEEE Y. Keçeci, T. Gürler, M. Alper, H. Gündoğan, U. Güner, ve A. Çağdaş, “Hızla Büyüyen NöroFibrom: Bir Von Recklinghausen Olgusu”, turkplastsurg, c. 4, sy. 3, 1996.
ISNAD Keçeci, Yavuz vd. “Hızla Büyüyen NöroFibrom: Bir Von Recklinghausen Olgusu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 4/3 (Aralık 1996).
JAMA Keçeci Y, Gürler T, Alper M, Gündoğan H, Güner U, Çağdaş A. Hızla Büyüyen NöroFibrom: Bir Von Recklinghausen Olgusu. turkplastsurg. 1996;4.
MLA Keçeci, Yavuz vd. “Hızla Büyüyen NöroFibrom: Bir Von Recklinghausen Olgusu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 4, sy. 3, 1996.
Vancouver Keçeci Y, Gürler T, Alper M, Gündoğan H, Güner U, Çağdaş A. Hızla Büyüyen NöroFibrom: Bir Von Recklinghausen Olgusu. turkplastsurg. 1996;4(3).