BibTex RIS Kaynak Göster

Alt ve Üst Göz Kapakların Nevüsü "Divided Nevüs"

Yıl 1996, Cilt: 4 Sayı: 3, - , 01.12.1996

Öz

Alt ve üst göz kapaklarını içine alan "divided nevüs" birçok estetik ve fonksiyonel sorunlara yol açan nadir bir konjenital anomalidir. Nevüs, alt ve üst göz kapaklarının birbirlerine bitişik kısımlarını içerir, kapaklar kapatıldığı zaman göz geniş bir nevüs ile örtülmüş izlenimi verir. Nevüs'ün maligniteye dönüşme riski ve kötü görünümünden dolayı çeşitli tedavi metodları uygulanmıştır. Kliniğimizde yetişkin bir erkek hastanın sağ üst ve alt göz kapaklarının konjenital "divided nevüs"u eksize edildi ve oluşan defekt kulak arkasından alınan tam kalınlıkta deri grefti ile onarıldı. Olgumuzdan elde edilen sonuç fonsiyonel ve estetik açıdan oldukça memnun edici idi.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63KN29VE
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Selçuk Akın Bu kişi benim

Oytun İdil Bu kişi benim

Bülent Cihantimur Bu kişi benim

Mesut Özcan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 4 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Akın, S., İdil, O., Cihantimur, B., Özcan, M. (1996). Alt ve Üst Göz Kapakların Nevüsü "Divided Nevüs". Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 4(3).
AMA Akın S, İdil O, Cihantimur B, Özcan M. Alt ve Üst Göz Kapakların Nevüsü "Divided Nevüs". turkplastsurg. Aralık 1996;4(3).
Chicago Akın, Selçuk, Oytun İdil, Bülent Cihantimur, ve Mesut Özcan. “Alt Ve Üst Göz Kapakların Nevüsü ‘Divided Nevüs’”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 4, sy. 3 (Aralık 1996).
EndNote Akın S, İdil O, Cihantimur B, Özcan M (01 Aralık 1996) Alt ve Üst Göz Kapakların Nevüsü "Divided Nevüs". Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 4 3
IEEE S. Akın, O. İdil, B. Cihantimur, ve M. Özcan, “Alt ve Üst Göz Kapakların Nevüsü ‘Divided Nevüs’”, turkplastsurg, c. 4, sy. 3, 1996.
ISNAD Akın, Selçuk vd. “Alt Ve Üst Göz Kapakların Nevüsü ‘Divided Nevüs’”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 4/3 (Aralık 1996).
JAMA Akın S, İdil O, Cihantimur B, Özcan M. Alt ve Üst Göz Kapakların Nevüsü "Divided Nevüs". turkplastsurg. 1996;4.
MLA Akın, Selçuk vd. “Alt Ve Üst Göz Kapakların Nevüsü ‘Divided Nevüs’”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 4, sy. 3, 1996.
Vancouver Akın S, İdil O, Cihantimur B, Özcan M. Alt ve Üst Göz Kapakların Nevüsü "Divided Nevüs". turkplastsurg. 1996;4(3).