BibTex RIS Kaynak Göster

Ters Akımlı Radial Önkol Flebinin El Cerrahisinde Kullanımı

Yıl 1996, Cilt: 4 Sayı: 3, - , 01.12.1996

Öz

Ters akımlı radial önkol flebi palmar arktan kanlanan ve venöz dönüşü radial arterin yandaş venleri ile sağlanan bir fleptir. Flep fasyokutan hazırlanabileceği gibi pür fasyal, osteofasyokutanöz, tendofasyokutanöz, myofasyokutanöz olarak kaldırılabilir. Duyusal onarımlar için önkolun duyusal sinirleri ile birlikte nörosensoriyel bir flep olarak da hazırlanabilir. Bu çalışmada toplam 25 hastada uygulanan 26 ters akımlı radial önkol flebi sunuldu. Beş olguda girşim acil başvurularında yapıldı. Fleplerden 23'ü fasyokutan, ikisi yalnız önkol fasyasını içeren flep ve biri osteofasyokutan olarak hazırlandı. 13 flepte donör alan primer kapatıldı. Hiçbir olguda kısmi ya da tam flep kaybı olmadı. İki olguda elde edilen el fonksiyonları sınırlı kaldı. Donör alanı primer kapatılan iki olguda hipertrofik nedbe gelişti; greftlenen olgularda geç dönem kozmetik sonuç tatminkar idi. Elin ana arterlerinden birinin feda edilmesi ve geniş hazırlandığında donör alanın greftlenmesini gerektirmesine rağmen ters akımlı radial önkol flebi uzun damar sapı, yapısal özelliklerinin el ile uyumlu olması, değişik doku gereksinimlerine uygun yapıda hazırlanabilmesi ve kısa hospitalizasyon süresi ile el cerrahisinde önceliği olan lokal fleplerden birisidir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63KD58VP
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Cemal Şenyuva Bu kişi benim

Akın Yücel Bu kişi benim

Yağmur Aydın Bu kişi benim

İhsan Okur Bu kişi benim

Oğuz Çetinkale Bu kişi benim

Zeki Güzel Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 4 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Şenyuva, C., Yücel, A., Aydın, Y., Okur, İ., vd. (1996). Ters Akımlı Radial Önkol Flebinin El Cerrahisinde Kullanımı. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 4(3).
AMA Şenyuva C, Yücel A, Aydın Y, Okur İ, Çetinkale O, Güzel Z. Ters Akımlı Radial Önkol Flebinin El Cerrahisinde Kullanımı. turkplastsurg. Aralık 1996;4(3).
Chicago Şenyuva, Cemal, Akın Yücel, Yağmur Aydın, İhsan Okur, Oğuz Çetinkale, ve Zeki Güzel. “Ters Akımlı Radial Önkol Flebinin El Cerrahisinde Kullanımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 4, sy. 3 (Aralık 1996).
EndNote Şenyuva C, Yücel A, Aydın Y, Okur İ, Çetinkale O, Güzel Z (01 Aralık 1996) Ters Akımlı Radial Önkol Flebinin El Cerrahisinde Kullanımı. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 4 3
IEEE C. Şenyuva, A. Yücel, Y. Aydın, İ. Okur, O. Çetinkale, ve Z. Güzel, “Ters Akımlı Radial Önkol Flebinin El Cerrahisinde Kullanımı”, turkplastsurg, c. 4, sy. 3, 1996.
ISNAD Şenyuva, Cemal vd. “Ters Akımlı Radial Önkol Flebinin El Cerrahisinde Kullanımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 4/3 (Aralık 1996).
JAMA Şenyuva C, Yücel A, Aydın Y, Okur İ, Çetinkale O, Güzel Z. Ters Akımlı Radial Önkol Flebinin El Cerrahisinde Kullanımı. turkplastsurg. 1996;4.
MLA Şenyuva, Cemal vd. “Ters Akımlı Radial Önkol Flebinin El Cerrahisinde Kullanımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 4, sy. 3, 1996.
Vancouver Şenyuva C, Yücel A, Aydın Y, Okur İ, Çetinkale O, Güzel Z. Ters Akımlı Radial Önkol Flebinin El Cerrahisinde Kullanımı. turkplastsurg. 1996;4(3).