BibTex RIS Kaynak Göster

Tavşanlarda Liyofilize Heterolog Kollajen, Bone,Wax ve Oksitlenmiş Rejenere Selülozun Kemik İyileşme Hızına Etkileri

Yıl 1996, Cilt: 4 Sayı: 3, - , 01.12.1996

Öz

Kafatası kemiği gibi yassı kemiklerde kemik defekti oluştuğunda, bu defekt intramembranöz kemikleşme ise periost altındaki multipotent mezotelyal hücreler ve defekt kenarlarındaki osteprogenitör hücreler sayesinde gerçekleşmektedir. Bu çalışmada, tavşanlarda yeni kemik oluşumun liyofilize heterolog kolljen (LHK), oksitlenmiş rejenere selüloz (ORS) ve bone-wax'ın etkileri araştırldı. 16 adet tavşanın ketamin rompun anestezisini takiben frontoparietal alandaki tüyleri temizlendi ve frontal alandan parietal alana uzanan orta hat insizyonu ile kafatası ekspoze edildi. Cilt flepleri, subperiosteal planda, her iki yana diseke edildi. Orta hattın her iki trafında, ikişer adet, 2 cm. çaplı monokortikal kemik defekti oluşturuldu. Bu defektlerin üç tanesi sırasıyla liyofilize heterolog kollajen, oksitlenmiş rejenere selüloz ve bone-wax ile dondurulurken bir tanesi kontrol amacıyla boş bırakıldı. Periostla birlikte cilt primer kapatıldı. 21., 45., 120. ve 180. günlerde 4 adet tavşandan kesitler alınarak, dekalsifikasyon ve boyamayı takiben histolojik inceleme yapıldı. Sonuç olarak LHK ve ORS uygulanan kemik defektlerinde, kontrol grubu ile karşılaştırldığında, yeni yeni kemik oluşumunun hızlandığı gözlenirken, bone-wax uygulanan kemik defektinde yeni kemik oluşumunun geciktiği görüldü.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63KG32HV
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Serhat Özbek Bu kişi benim

Zeynep Kahveci Bu kişi benim

Ramazan Kahveci Bu kişi benim

Mesut Özcan Bu kişi benim

Şahin Sırmalı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Aralık 1996
Yayımlandığı Sayı Yıl 1996 Cilt: 4 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Özbek, S., Kahveci, Z., Kahveci, R., Özcan, M., vd. (1996). Tavşanlarda Liyofilize Heterolog Kollajen, Bone,Wax ve Oksitlenmiş Rejenere Selülozun Kemik İyileşme Hızına Etkileri. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 4(3).
AMA Özbek S, Kahveci Z, Kahveci R, Özcan M, Sırmalı Ş. Tavşanlarda Liyofilize Heterolog Kollajen, Bone,Wax ve Oksitlenmiş Rejenere Selülozun Kemik İyileşme Hızına Etkileri. turkplastsurg. Aralık 1996;4(3).
Chicago Özbek, Serhat, Zeynep Kahveci, Ramazan Kahveci, Mesut Özcan, ve Şahin Sırmalı. “Tavşanlarda Liyofilize Heterolog Kollajen, Bone,Wax Ve Oksitlenmiş Rejenere Selülozun Kemik İyileşme Hızına Etkileri”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 4, sy. 3 (Aralık 1996).
EndNote Özbek S, Kahveci Z, Kahveci R, Özcan M, Sırmalı Ş (01 Aralık 1996) Tavşanlarda Liyofilize Heterolog Kollajen, Bone,Wax ve Oksitlenmiş Rejenere Selülozun Kemik İyileşme Hızına Etkileri. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 4 3
IEEE S. Özbek, Z. Kahveci, R. Kahveci, M. Özcan, ve Ş. Sırmalı, “Tavşanlarda Liyofilize Heterolog Kollajen, Bone,Wax ve Oksitlenmiş Rejenere Selülozun Kemik İyileşme Hızına Etkileri”, turkplastsurg, c. 4, sy. 3, 1996.
ISNAD Özbek, Serhat vd. “Tavşanlarda Liyofilize Heterolog Kollajen, Bone,Wax Ve Oksitlenmiş Rejenere Selülozun Kemik İyileşme Hızına Etkileri”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 4/3 (Aralık 1996).
JAMA Özbek S, Kahveci Z, Kahveci R, Özcan M, Sırmalı Ş. Tavşanlarda Liyofilize Heterolog Kollajen, Bone,Wax ve Oksitlenmiş Rejenere Selülozun Kemik İyileşme Hızına Etkileri. turkplastsurg. 1996;4.
MLA Özbek, Serhat vd. “Tavşanlarda Liyofilize Heterolog Kollajen, Bone,Wax Ve Oksitlenmiş Rejenere Selülozun Kemik İyileşme Hızına Etkileri”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 4, sy. 3, 1996.
Vancouver Özbek S, Kahveci Z, Kahveci R, Özcan M, Sırmalı Ş. Tavşanlarda Liyofilize Heterolog Kollajen, Bone,Wax ve Oksitlenmiş Rejenere Selülozun Kemik İyileşme Hızına Etkileri. turkplastsurg. 1996;4(3).