BibTex RIS Kaynak Göster

Serbest Fibula Filebi İle Mandibula Rekonstrüksiyonu

Yıl 1995, Cilt: 3 Sayı: 1, - , 01.04.1995

Öz

Mandibuler defektlerin onarımında çok çeşitli rekonstrüksiyon metodları tanımlanmıştır. Mikrocerrahi tekniklerin gelişmesine paralel olarak kullanılmaya başlanan vaskülarize kemik dokusu ile rekonstrüksiyon, tercih edilen metod haline gelmiştir. Bu amaçla tanımlanan donör sahalar kot, ilium, radius, metatars, skapula ve fibuladır. Fibulanın total veya totale yakın mandibuler defektlerin onarımında çok uzun alınabilmesi nedeniyle ayrı bir önemi vardır. Bu makalede, nüks mandibuler osteosarkom nedeniyle opere edilen ve totale yakın mandibuler defekti bulunan bir olguda serbest fibula flebi ile yapılan rekonstrüksiyon anlatılmakta, geç dönem sonuçları sunulmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63RZ64HD
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mehmet Alper Bu kişi benim

Reha Gençosmanoğlu Bu kişi benim

Tahir Gürler Bu kişi benim

Levent Yoleri Bu kişi benim

Yusuf Duman Bu kişi benim

Ecmal Songür Bu kişi benim

Yalçın Akın Bu kişi benim

Arman Çağdaş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Alper, M., Gençosmanoğlu, R., Gürler, T., Yoleri, L., vd. (1995). Serbest Fibula Filebi İle Mandibula Rekonstrüksiyonu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 3(1).
AMA Alper M, Gençosmanoğlu R, Gürler T, Yoleri L, Duman Y, Songür E, Akın Y, Çağdaş A. Serbest Fibula Filebi İle Mandibula Rekonstrüksiyonu. turkplastsurg. Nisan 1995;3(1).
Chicago Alper, Mehmet, Reha Gençosmanoğlu, Tahir Gürler, Levent Yoleri, Yusuf Duman, Ecmal Songür, Yalçın Akın, ve Arman Çağdaş. “Serbest Fibula Filebi İle Mandibula Rekonstrüksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3, sy. 1 (Nisan 1995).
EndNote Alper M, Gençosmanoğlu R, Gürler T, Yoleri L, Duman Y, Songür E, Akın Y, Çağdaş A (01 Nisan 1995) Serbest Fibula Filebi İle Mandibula Rekonstrüksiyonu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3 1
IEEE M. Alper, “Serbest Fibula Filebi İle Mandibula Rekonstrüksiyonu”, turkplastsurg, c. 3, sy. 1, 1995.
ISNAD Alper, Mehmet vd. “Serbest Fibula Filebi İle Mandibula Rekonstrüksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3/1 (Nisan 1995).
JAMA Alper M, Gençosmanoğlu R, Gürler T, Yoleri L, Duman Y, Songür E, Akın Y, Çağdaş A. Serbest Fibula Filebi İle Mandibula Rekonstrüksiyonu. turkplastsurg. 1995;3.
MLA Alper, Mehmet vd. “Serbest Fibula Filebi İle Mandibula Rekonstrüksiyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 3, sy. 1, 1995.
Vancouver Alper M, Gençosmanoğlu R, Gürler T, Yoleri L, Duman Y, Songür E, Akın Y, Çağdaş A. Serbest Fibula Filebi İle Mandibula Rekonstrüksiyonu. turkplastsurg. 1995;3(1).