BibTex RIS Kaynak Göster

Mikrovasküler Cerrahide Güvenli Bir Rekonstrüksiyon Seçeneği; Serbest Alt Transvers Rektus Abdominis Kas-Deri Flebi (Alt Tram Flepleri)

Yıl 1995, Cilt: 3 Sayı: 1, - , 01.04.1995

Öz

Serbest alt tranvers rektus flebi miyokutan bir fleptir ve inferior epigastrik arter ve yndaş venlere dayalıdır. Flap pedikülü uzun ve geniş çaplıdır. Günümüzde bilinen flep modelleri içinde en büyük cilt adasına sahip olan fleptir. Bununla birlikte donör bölgeyi primer kapatmak mümkündür. Biz, iki olguda inferior rektus abdominis flebini mikrocerrahi tekniklerle transfer ettik. Maksillada opere Ewing sarkomu olan ve radyoterapi hasarları ile bize başvuran birinci olgumuzda yanak, maksilla ve damağı içeren kompleks rekonstrüksiyon yaptık ve çok iyi kozmetik ve fonksiyonel sonuçlar elde ettik. Üst ekstremitesinde ihmal edilmiş geniş açık yarası olan savaş yaralısı ikinci olgumuzda doku defektini başarıyla onardık.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63RY82MA
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Cemal Şenyuva Bu kişi benim

Akın Yücel Bu kişi benim

Zeki Güzel Bu kişi benim

İhsan Okur Bu kişi benim

Oya Bayrı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Nisan 1995
Yayımlandığı Sayı Yıl 1995 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Şenyuva, C., Yücel, A., Güzel, Z., Okur, İ., vd. (1995). Mikrovasküler Cerrahide Güvenli Bir Rekonstrüksiyon Seçeneği; Serbest Alt Transvers Rektus Abdominis Kas-Deri Flebi (Alt Tram Flepleri). Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 3(1).
AMA Şenyuva C, Yücel A, Güzel Z, Okur İ, Bayrı O. Mikrovasküler Cerrahide Güvenli Bir Rekonstrüksiyon Seçeneği; Serbest Alt Transvers Rektus Abdominis Kas-Deri Flebi (Alt Tram Flepleri). turkplastsurg. Nisan 1995;3(1).
Chicago Şenyuva, Cemal, Akın Yücel, Zeki Güzel, İhsan Okur, ve Oya Bayrı. “Mikrovasküler Cerrahide Güvenli Bir Rekonstrüksiyon Seçeneği; Serbest Alt Transvers Rektus Abdominis Kas-Deri Flebi (Alt Tram Flepleri)”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3, sy. 1 (Nisan 1995).
EndNote Şenyuva C, Yücel A, Güzel Z, Okur İ, Bayrı O (01 Nisan 1995) Mikrovasküler Cerrahide Güvenli Bir Rekonstrüksiyon Seçeneği; Serbest Alt Transvers Rektus Abdominis Kas-Deri Flebi (Alt Tram Flepleri). Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3 1
IEEE C. Şenyuva, A. Yücel, Z. Güzel, İ. Okur, ve O. Bayrı, “Mikrovasküler Cerrahide Güvenli Bir Rekonstrüksiyon Seçeneği; Serbest Alt Transvers Rektus Abdominis Kas-Deri Flebi (Alt Tram Flepleri)”, turkplastsurg, c. 3, sy. 1, 1995.
ISNAD Şenyuva, Cemal vd. “Mikrovasküler Cerrahide Güvenli Bir Rekonstrüksiyon Seçeneği; Serbest Alt Transvers Rektus Abdominis Kas-Deri Flebi (Alt Tram Flepleri)”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 3/1 (Nisan 1995).
JAMA Şenyuva C, Yücel A, Güzel Z, Okur İ, Bayrı O. Mikrovasküler Cerrahide Güvenli Bir Rekonstrüksiyon Seçeneği; Serbest Alt Transvers Rektus Abdominis Kas-Deri Flebi (Alt Tram Flepleri). turkplastsurg. 1995;3.
MLA Şenyuva, Cemal vd. “Mikrovasküler Cerrahide Güvenli Bir Rekonstrüksiyon Seçeneği; Serbest Alt Transvers Rektus Abdominis Kas-Deri Flebi (Alt Tram Flepleri)”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 3, sy. 1, 1995.
Vancouver Şenyuva C, Yücel A, Güzel Z, Okur İ, Bayrı O. Mikrovasküler Cerrahide Güvenli Bir Rekonstrüksiyon Seçeneği; Serbest Alt Transvers Rektus Abdominis Kas-Deri Flebi (Alt Tram Flepleri). turkplastsurg. 1995;3(1).