BibTex RIS Kaynak Göster

Dondurulmuş Periferik Sinir Greftlerinde Schwann Hücresi Migrasyonu

Yıl 1993, Cilt: 1 Sayı: 2, - , 01.08.1993

Öz

Kültür Schwann hücresi içeren freeze-dried sityatik sinir greftleri, erişkin Fischer ratlarının kesilen siyatik sinir uçlarına anastomoze edildi. Greft içine aksonal büyüme ve direkt aksonal teması önlemek için anastomoz bölgesinde siyatik sinir uçları bağlandı. Greftler 15 günden 6 haftaya dek incelendi. Schwann hücrelerinin kat ettiği mesafe S-100 proteini için immünofloresans tekniği ile değerlendirildi. Greft boyunca ilerleyen Schwann hücreleri Bungner bantlarına benzeyen kolonlar oluşturdular. Schwann hücrelerinin kat ettiği maksimum mesafe 11.5 mm idi ve buna 8. haftada ulaşıldı. Bu mesafe benzer greftlerde kasonaların eşlik ettiği durumda kat edilen mesafenin yaklaşık yarısıdır. Bu yazıda asellüler greftlerdeki daha kısa migrasyon ve bu sonuçların aksonal rejenerasyon için önemi tartışılmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63YB27PV
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Zeki Can Bu kişi benim

Kutlu Sevin Bu kişi benim

Erdem Yormuk Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1993
Yayımlandığı Sayı Yıl 1993 Cilt: 1 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Can, Z., Sevin, K., & Yormuk, E. (1993). Dondurulmuş Periferik Sinir Greftlerinde Schwann Hücresi Migrasyonu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 1(2).
AMA Can Z, Sevin K, Yormuk E. Dondurulmuş Periferik Sinir Greftlerinde Schwann Hücresi Migrasyonu. turkplastsurg. Ağustos 1993;1(2).
Chicago Can, Zeki, Kutlu Sevin, ve Erdem Yormuk. “Dondurulmuş Periferik Sinir Greftlerinde Schwann Hücresi Migrasyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 1, sy. 2 (Ağustos 1993).
EndNote Can Z, Sevin K, Yormuk E (01 Ağustos 1993) Dondurulmuş Periferik Sinir Greftlerinde Schwann Hücresi Migrasyonu. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 1 2
IEEE Z. Can, K. Sevin, ve E. Yormuk, “Dondurulmuş Periferik Sinir Greftlerinde Schwann Hücresi Migrasyonu”, turkplastsurg, c. 1, sy. 2, 1993.
ISNAD Can, Zeki vd. “Dondurulmuş Periferik Sinir Greftlerinde Schwann Hücresi Migrasyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 1/2 (Ağustos 1993).
JAMA Can Z, Sevin K, Yormuk E. Dondurulmuş Periferik Sinir Greftlerinde Schwann Hücresi Migrasyonu. turkplastsurg. 1993;1.
MLA Can, Zeki vd. “Dondurulmuş Periferik Sinir Greftlerinde Schwann Hücresi Migrasyonu”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 1, sy. 2, 1993.
Vancouver Can Z, Sevin K, Yormuk E. Dondurulmuş Periferik Sinir Greftlerinde Schwann Hücresi Migrasyonu. turkplastsurg. 1993;1(2).