BibTex RIS Kaynak Göster

İki ve Üç Boyutlu Mikrovasküler Rekonstrüksiyonlarda Serbest Radial Ön Kol Flebi Kullanımı

Yıl 1994, Cilt: 2 Sayı: 2, - , 01.08.1994

Öz

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Plstik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalında, son 3 senede (1991-1993), baş-boyun bölgesi ve innervasyonun gerekli olduğu bölgelerdeki kompleks defektlerin rekonstrüksiyonu için kullanılan serbest radial ön kol flepleri takdim edildi. Kliniğimizde radial ön kol flebi alıcı bölgenin gereksinimlerine göre hazırlanarak başarıyla uygulandı. Bu flep, çok geniş skalp defektlerinin rekonstrüksiyonunda açık kalmış durayı kapatmada ikinci serbest fasiokutan flep olaraktrnsfer edildi; boyun disseksiyonu yapılan vakalarda uzun ven pedikülü karşı tarafa anastomoze edilerek uygulandı; ayak tabanı defektlerinde duyu sinirleri ile birlikte kompozit flepolarak nakledildi; tam kat yanak defektlerindeki oral mukoza ve yanak cildinin onarımında kendi üzerinde katlanarak rekonstrüksiyon yapıldı; manbdibulada kemik defekti ile birlikte olan ağız çevresi rekonstrüksiyonlarında osteokutan flep olarak kullanıldı; üst dudak ve yanağı içine alan geniş ve rekonstrüksiyonu zor olan vakalarda defekte göre şekillendirerek transfer edildi. Flep survisi %100 ve örnek olguların ortalama 18 aylık (6 ay-2.5 sene) takiplerinde fonksiyonel ve kozmetik sonuçları iyi idi. İntraoral uygulamalarda yara iyileşmesi çabuktu ve fistül görülmedi.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63TN62AK
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Cemal Şenyuva Bu kişi benim

Zeki Güzel Bu kişi benim

Yağmur Aydın Bu kişi benim

Nuri Çelik Bu kişi benim

Akın Yücel Bu kişi benim

Mehmet Bayramiçli Bu kişi benim

Ali N. Mındıkoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 2 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Şenyuva, C., Güzel, Z., Aydın, Y., Çelik, N., vd. (1994). İki ve Üç Boyutlu Mikrovasküler Rekonstrüksiyonlarda Serbest Radial Ön Kol Flebi Kullanımı. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 2(2).
AMA Şenyuva C, Güzel Z, Aydın Y, Çelik N, Yücel A, Bayramiçli M, Mındıkoğlu AN. İki ve Üç Boyutlu Mikrovasküler Rekonstrüksiyonlarda Serbest Radial Ön Kol Flebi Kullanımı. turkplastsurg. Ağustos 1994;2(2).
Chicago Şenyuva, Cemal, Zeki Güzel, Yağmur Aydın, Nuri Çelik, Akın Yücel, Mehmet Bayramiçli, ve Ali N. Mındıkoğlu. “İki Ve Üç Boyutlu Mikrovasküler Rekonstrüksiyonlarda Serbest Radial Ön Kol Flebi Kullanımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2, sy. 2 (Ağustos 1994).
EndNote Şenyuva C, Güzel Z, Aydın Y, Çelik N, Yücel A, Bayramiçli M, Mındıkoğlu AN (01 Ağustos 1994) İki ve Üç Boyutlu Mikrovasküler Rekonstrüksiyonlarda Serbest Radial Ön Kol Flebi Kullanımı. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2 2
IEEE C. Şenyuva, “İki ve Üç Boyutlu Mikrovasküler Rekonstrüksiyonlarda Serbest Radial Ön Kol Flebi Kullanımı”, turkplastsurg, c. 2, sy. 2, 1994.
ISNAD Şenyuva, Cemal vd. “İki Ve Üç Boyutlu Mikrovasküler Rekonstrüksiyonlarda Serbest Radial Ön Kol Flebi Kullanımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2/2 (Ağustos 1994).
JAMA Şenyuva C, Güzel Z, Aydın Y, Çelik N, Yücel A, Bayramiçli M, Mındıkoğlu AN. İki ve Üç Boyutlu Mikrovasküler Rekonstrüksiyonlarda Serbest Radial Ön Kol Flebi Kullanımı. turkplastsurg. 1994;2.
MLA Şenyuva, Cemal vd. “İki Ve Üç Boyutlu Mikrovasküler Rekonstrüksiyonlarda Serbest Radial Ön Kol Flebi Kullanımı”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 2, sy. 2, 1994.
Vancouver Şenyuva C, Güzel Z, Aydın Y, Çelik N, Yücel A, Bayramiçli M, Mındıkoğlu AN. İki ve Üç Boyutlu Mikrovasküler Rekonstrüksiyonlarda Serbest Radial Ön Kol Flebi Kullanımı. turkplastsurg. 1994;2(2).