BibTex RIS Kaynak Göster

Rektus Abdominis Serbest Flep Uygulamaları

Yıl 1994, Cilt: 2 Sayı: 2, - , 01.08.1994

Öz

Rektus abdominis flebi gerek pediküllü flep olarak, gerekse serbest flep olarak günümüzde rekonstrüktif cerrahide en çok tercih edilen donör alanlardan biridir. Serbest flep olarak inferior epigastrik damarlara dayandırılarak transfer edilen bu flebin uzun pediküllü, minimal donör alan deformitesi, büyük miktarlarda derinin transferine uygun olması ve iki ekip çalışmasına izin vermesi gibi önemli avantajları vardır. İstanbul Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalında 1989-1993 yılları arasında 16 serbest rektus abdominis transferi gerçekleştirilmiştir. 16 transferin 7'si baş-boyun bölgesinin tümör rezeksiyonu sonucu oluşan defektlerinde, 8'i alt ekstremitenin travma, radyoterapi ya da tümör rezeksiyonu sonucu oluşan defektlerinde, biri ise meme rekonstrüksiyonu amacıyla yapılmıştır. Onaltı transferden 7'sinde flepler vertikal deri adalı (deri adası umblikusun superiorunda), 6'sında tranvvers deri adalı (deri adası umblikusun inferiorunda), 3'ü ise sadece kas transferi şeklinde gerçekleştirilmiştir. Onaltı transferden 15'i başarılı olmuş, bir flep ise total olarak kaybedilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63TK75HR
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nazım Çerkeş Bu kişi benim

Murat Topalan Bu kişi benim

Ufuk Emekli Bu kişi benim

Hakan Ağır Bu kişi benim

Metin Erer Bu kişi benim

Tahir Hayırlıoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 2 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Çerkeş, N., Topalan, M., Emekli, U., Ağır, H., vd. (1994). Rektus Abdominis Serbest Flep Uygulamaları. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 2(2).
AMA Çerkeş N, Topalan M, Emekli U, Ağır H, Erer M, Hayırlıoğlu T. Rektus Abdominis Serbest Flep Uygulamaları. turkplastsurg. Ağustos 1994;2(2).
Chicago Çerkeş, Nazım, Murat Topalan, Ufuk Emekli, Hakan Ağır, Metin Erer, ve Tahir Hayırlıoğlu. “Rektus Abdominis Serbest Flep Uygulamaları”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2, sy. 2 (Ağustos 1994).
EndNote Çerkeş N, Topalan M, Emekli U, Ağır H, Erer M, Hayırlıoğlu T (01 Ağustos 1994) Rektus Abdominis Serbest Flep Uygulamaları. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2 2
IEEE N. Çerkeş, M. Topalan, U. Emekli, H. Ağır, M. Erer, ve T. Hayırlıoğlu, “Rektus Abdominis Serbest Flep Uygulamaları”, turkplastsurg, c. 2, sy. 2, 1994.
ISNAD Çerkeş, Nazım vd. “Rektus Abdominis Serbest Flep Uygulamaları”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2/2 (Ağustos 1994).
JAMA Çerkeş N, Topalan M, Emekli U, Ağır H, Erer M, Hayırlıoğlu T. Rektus Abdominis Serbest Flep Uygulamaları. turkplastsurg. 1994;2.
MLA Çerkeş, Nazım vd. “Rektus Abdominis Serbest Flep Uygulamaları”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 2, sy. 2, 1994.
Vancouver Çerkeş N, Topalan M, Emekli U, Ağır H, Erer M, Hayırlıoğlu T. Rektus Abdominis Serbest Flep Uygulamaları. turkplastsurg. 1994;2(2).