BibTex RIS Kaynak Göster

Hiperbarik Oksijen'in Yanık Tedavisinde Morbidite ve Mortaliteye Etkisi

Yıl 1994, Cilt: 2 Sayı: 2, - , 01.08.1994

Öz

Yanıkların İyileşmesinde karşılaşılan en büyük sorunlar enfeksiyona duyarlılık, uzun tedavi süresi, geniş skar oluşması ve yüksek mortalite ve morbidite oranıdır. Dokuların canlılığını koruma, mikrovasküler dolaşımı sürdürme, vücut direncini artırarak yara iyileşme süresini azaltma yönünde özel dikkat gerektirir. HBO (Hiperbarik oksijen) tedavisi, çeşitli endikasyonlarıyla son yıllarda tüm dünyada uygulanan bir destekleyici yanık tedavi yöntemi olmuştur. 1991-1992 yılları arasında, Gülhane Askeri Tıp Akademisi Haydarpaşa Eğitim Hastanesi Yanık Merkezi'nde toplam 44 hasta tedavi edildi. Bunlardan 18'i HBO tedavisine alındı. Bu hastalardan elde edilen sonuçlar, d,ğer HBO tedavisi uygulanmayan hasta grupları ile mortalite, morbidite, komplikasyonlar ve hastanede kalış süreleri yönünden karşılaştırıldı.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA63TK73UM
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nazım Durak Bu kişi benim

Emin Elbüken Bu kişi benim

Fuat Yüksel Bu kişi benim

Fatih Peker Bu kişi benim

Erol Kışlaoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ağustos 1994
Yayımlandığı Sayı Yıl 1994 Cilt: 2 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Durak, N., Elbüken, E., Yüksel, F., Peker, F., vd. (1994). Hiperbarik Oksijen’in Yanık Tedavisinde Morbidite ve Mortaliteye Etkisi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, 2(2).
AMA Durak N, Elbüken E, Yüksel F, Peker F, Kışlaoğlu E. Hiperbarik Oksijen’in Yanık Tedavisinde Morbidite ve Mortaliteye Etkisi. turkplastsurg. Ağustos 1994;2(2).
Chicago Durak, Nazım, Emin Elbüken, Fuat Yüksel, Fatih Peker, ve Erol Kışlaoğlu. “Hiperbarik Oksijen’in Yanık Tedavisinde Morbidite Ve Mortaliteye Etkisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2, sy. 2 (Ağustos 1994).
EndNote Durak N, Elbüken E, Yüksel F, Peker F, Kışlaoğlu E (01 Ağustos 1994) Hiperbarik Oksijen’in Yanık Tedavisinde Morbidite ve Mortaliteye Etkisi. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2 2
IEEE N. Durak, E. Elbüken, F. Yüksel, F. Peker, ve E. Kışlaoğlu, “Hiperbarik Oksijen’in Yanık Tedavisinde Morbidite ve Mortaliteye Etkisi”, turkplastsurg, c. 2, sy. 2, 1994.
ISNAD Durak, Nazım vd. “Hiperbarik Oksijen’in Yanık Tedavisinde Morbidite Ve Mortaliteye Etkisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi 2/2 (Ağustos 1994).
JAMA Durak N, Elbüken E, Yüksel F, Peker F, Kışlaoğlu E. Hiperbarik Oksijen’in Yanık Tedavisinde Morbidite ve Mortaliteye Etkisi. turkplastsurg. 1994;2.
MLA Durak, Nazım vd. “Hiperbarik Oksijen’in Yanık Tedavisinde Morbidite Ve Mortaliteye Etkisi”. Türk Plastik Rekonstrüktif Ve Estetik Cerrahi Dergisi, c. 2, sy. 2, 1994.
Vancouver Durak N, Elbüken E, Yüksel F, Peker F, Kışlaoğlu E. Hiperbarik Oksijen’in Yanık Tedavisinde Morbidite ve Mortaliteye Etkisi. turkplastsurg. 1994;2(2).