Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Sosyal Değişme,Bütünleşme ve Çözülme Bağlamında Toplumda Farklı Kültür ve Anlayışların Yeri ve Önemi

Yıl 2009, Cilt: 1 Sayı: 1, 1 - 16, 01.03.2009

Öz

SOSYAL DEĞİŞME, BÜTÜNLEŞME VE ÇÖZÜLME BAĞLAMINDA TOPLUMDA FARKLI KÜLTÜR VE ANLAYIŞLARIN YERİ VE ÖNEMİ

Yıl 2009, Cilt: 1 Sayı: 1, 1 - 16, 01.03.2009

Öz

Toplum, birçok farklı grubu ve kültürel unsurları içinde barındıran bir varlık alanıdır. Toplumdaki bu farklı anlayış ve kültürel unsurların sosyal değişme, bütünleşme ve çözülme bağlamında yeri, önemi ve sınırlılıkları nelerdir? Hangi boyutta toplumdaki farklılıklar bir zenginliktir ve farklılıklar ile farklılaştırma arasında nasıl bir fark vardır? Toplum bütünleşerek ve farklılaşarak yoluna nasıl devam eder? Bu makalede toplumdaki farklı fikirler ve kültürel unsurlar, sosyal bütünleşme, gelişme ve çözülme bağlamında teorik bir çerçevede ele alınmaktadır. Makalenin amacı, toplumdaki farklı fikirlerin ve kültürel unsurların ne ölçüde sosyal gelişmeye veya sosyal çözülmeye yol açabileceği meselesini yeniden ele alarak meseleye yeni ve anlamlı bir boyut kazandırmaktır. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mimar Türkkahraman Bu kişi benim

Hüseyin Tutar

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Türkkahraman, M., & Tutar, H. (2009). SOSYAL DEĞİŞME, BÜTÜNLEŞME VE ÇÖZÜLME BAĞLAMINDA TOPLUMDA FARKLI KÜLTÜR VE ANLAYIŞLARIN YERİ VE ÖNEMİ. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 1(1), 1-16.
AMA Türkkahraman M, Tutar H. SOSYAL DEĞİŞME, BÜTÜNLEŞME VE ÇÖZÜLME BAĞLAMINDA TOPLUMDA FARKLI KÜLTÜR VE ANLAYIŞLARIN YERİ VE ÖNEMİ. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. Mart 2009;1(1):1-16.
Chicago Türkkahraman, Mimar, ve Hüseyin Tutar. “SOSYAL DEĞİŞME, BÜTÜNLEŞME VE ÇÖZÜLME BAĞLAMINDA TOPLUMDA FARKLI KÜLTÜR VE ANLAYIŞLARIN YERİ VE ÖNEMİ”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 1, sy. 1 (Mart 2009): 1-16.
EndNote Türkkahraman M, Tutar H (01 Mart 2009) SOSYAL DEĞİŞME, BÜTÜNLEŞME VE ÇÖZÜLME BAĞLAMINDA TOPLUMDA FARKLI KÜLTÜR VE ANLAYIŞLARIN YERİ VE ÖNEMİ. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 1 1 1–16.
IEEE M. Türkkahraman ve H. Tutar, “SOSYAL DEĞİŞME, BÜTÜNLEŞME VE ÇÖZÜLME BAĞLAMINDA TOPLUMDA FARKLI KÜLTÜR VE ANLAYIŞLARIN YERİ VE ÖNEMİ”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 1, sy. 1, ss. 1–16, 2009.
ISNAD Türkkahraman, Mimar - Tutar, Hüseyin. “SOSYAL DEĞİŞME, BÜTÜNLEŞME VE ÇÖZÜLME BAĞLAMINDA TOPLUMDA FARKLI KÜLTÜR VE ANLAYIŞLARIN YERİ VE ÖNEMİ”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 1/1 (Mart 2009), 1-16.
JAMA Türkkahraman M, Tutar H. SOSYAL DEĞİŞME, BÜTÜNLEŞME VE ÇÖZÜLME BAĞLAMINDA TOPLUMDA FARKLI KÜLTÜR VE ANLAYIŞLARIN YERİ VE ÖNEMİ. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2009;1:1–16.
MLA Türkkahraman, Mimar ve Hüseyin Tutar. “SOSYAL DEĞİŞME, BÜTÜNLEŞME VE ÇÖZÜLME BAĞLAMINDA TOPLUMDA FARKLI KÜLTÜR VE ANLAYIŞLARIN YERİ VE ÖNEMİ”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 1, sy. 1, 2009, ss. 1-16.
Vancouver Türkkahraman M, Tutar H. SOSYAL DEĞİŞME, BÜTÜNLEŞME VE ÇÖZÜLME BAĞLAMINDA TOPLUMDA FARKLI KÜLTÜR VE ANLAYIŞLARIN YERİ VE ÖNEMİ. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2009;1(1):1-16.