Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Eğitim Memnuniyetlerinin ve Geleceğe Yönelik Bakış Açılarının Belirlemesine Yönelik Bir Araştırma

Yıl 2012, Cilt: 4 Sayı: 1, 17 - 25, 01.03.2012

Öz

Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Eğitim Memnuniyetlerinin ve Geleceğe Yönelik Bakış Açılarının Belirlemesine Yönelik Bir Araştırma

Yıl 2012, Cilt: 4 Sayı: 1, 17 - 25, 01.03.2012

Öz

Turizm eğitimi almış olan kişilerin, turizm sektöründe çalışmadıkları ya da sektörde çalışmaya başladıktan belli bir süre sonra turizm sektöründen ayrıldıkları yapılan çalışmalarda ortaya konmuştur. Bu kapsamda araştırmanın amacını üniversitede turizm eğitimi alan öğrencilerinin eğitim memnuniyetinin belirlenmesi ve geleceğe yönelik bakış açılarını tespit edilmesi oluşturmaktadır. Araştırmaya üç farklı üniversiteden toplam 446 kişi katılmıştır. Araştırma sonucunda öğrencilerin turizm bölümünü bilinçsiz bir şekilde tercih ettikleri, üst sınıflardaki öğrencilerin gelecek kaygısının arttığı ve eğitimden duydukları memnuniyetin azaldığı belirlenmiştir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Furkan Baltacı Bu kişi benim

Engin Üngüren Bu kişi benim

Hüseyin Avsallı Bu kişi benim

Hasan Nuri Demirel Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 4 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Baltacı, F., Üngüren, E., Avsallı, H., Demirel, H. N. (2012). Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Eğitim Memnuniyetlerinin ve Geleceğe Yönelik Bakış Açılarının Belirlemesine Yönelik Bir Araştırma. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 4(1), 17-25.
AMA Baltacı F, Üngüren E, Avsallı H, Demirel HN. Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Eğitim Memnuniyetlerinin ve Geleceğe Yönelik Bakış Açılarının Belirlemesine Yönelik Bir Araştırma. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. Mart 2012;4(1):17-25.
Chicago Baltacı, Furkan, Engin Üngüren, Hüseyin Avsallı, ve Hasan Nuri Demirel. “Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Eğitim Memnuniyetlerinin Ve Geleceğe Yönelik Bakış Açılarının Belirlemesine Yönelik Bir Araştırma”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 4, sy. 1 (Mart 2012): 17-25.
EndNote Baltacı F, Üngüren E, Avsallı H, Demirel HN (01 Mart 2012) Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Eğitim Memnuniyetlerinin ve Geleceğe Yönelik Bakış Açılarının Belirlemesine Yönelik Bir Araştırma. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 4 1 17–25.
IEEE F. Baltacı, E. Üngüren, H. Avsallı, ve H. N. Demirel, “Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Eğitim Memnuniyetlerinin ve Geleceğe Yönelik Bakış Açılarının Belirlemesine Yönelik Bir Araştırma”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 4, sy. 1, ss. 17–25, 2012.
ISNAD Baltacı, Furkan vd. “Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Eğitim Memnuniyetlerinin Ve Geleceğe Yönelik Bakış Açılarının Belirlemesine Yönelik Bir Araştırma”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 4/1 (Mart 2012), 17-25.
JAMA Baltacı F, Üngüren E, Avsallı H, Demirel HN. Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Eğitim Memnuniyetlerinin ve Geleceğe Yönelik Bakış Açılarının Belirlemesine Yönelik Bir Araştırma. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2012;4:17–25.
MLA Baltacı, Furkan vd. “Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Eğitim Memnuniyetlerinin Ve Geleceğe Yönelik Bakış Açılarının Belirlemesine Yönelik Bir Araştırma”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 4, sy. 1, 2012, ss. 17-25.
Vancouver Baltacı F, Üngüren E, Avsallı H, Demirel HN. Turizm Eğitimi Alan Öğrencilerin Eğitim Memnuniyetlerinin ve Geleceğe Yönelik Bakış Açılarının Belirlemesine Yönelik Bir Araştırma. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2012;4(1):17-25.