Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Modernite ve Postmodernite Süreçlerinde Kamu Yönetimi,Siyasa Yapım Sürecinin İletişimsel Motifleri ve Demoktratikleşme Üzerine Kuramsal Bir Tartışma

Yıl 2012, Cilt: 4 Sayı: 1, 39 - 52, 01.03.2012

Öz

Modernite ve Postmodernite Süreçlerinde Kamu Yönetimi, Siyasa Yapım Sürecinin İletişimsel Motifleri ve Demokratikleşme Üzerine Kuramsal Bir Tartışma

Yıl 2012, Cilt: 4 Sayı: 1, 39 - 52, 01.03.2012

Öz

Postmodernite ve modernite tartışmalarında kamu yönetimi süreçlerine en çok yöneltilen eleştiriler ilgili süreçlerin demokratikleştirilmesi üzerine olmuştur. Bilhassa, modernist kurgulamada, kamu yönetimi süreçleri teknokratik ve uzman bilginin baskınlığını kurmuş olduğu alanlar olarak düşünülmüş ve bu bağlamda araçsal ussallık modernist kamu yönetimi kuramlarının belkemiğini oluşturmuştur. Bu kapsamda, çalışmanın amacı, modernite ve postmodernite tartışmaları dâhilinde siyasa yapım süreçlerinin etkinliğine yönelik iletişim temelli süreçlerin ve temaların demokratikleşemeye katkıları bakımından kuramsal bir tartışmayı okuyucunun ilgisine sunmaktır. Çalışma hedefini gerçekleştirirken, modernizm ve postmodernizm tartışmalarını kamu yönetimi ve iletişim bilimleri bağlamında disiplinler arası bir yaklaşımla harmanlamaktadır. Toplumsal kimlikleri, siyasal sembol ve anlamları çerçeveleyen bir siyasal kültür yaklaşımı kurgulayarak, ilgili çalışma, siyasa yapım süreçleri bakımından demokratikleşme sorunu üzerine düşünmeye yönelik kuramsal bir araç geliştirmeye çalışmaktadır. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Buğra Özer Bu kişi benim

Serhat Baştan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 4 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Özer, B., & Baştan, S. (2012). Modernite ve Postmodernite Süreçlerinde Kamu Yönetimi, Siyasa Yapım Sürecinin İletişimsel Motifleri ve Demokratikleşme Üzerine Kuramsal Bir Tartışma. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 4(1), 39-52.
AMA Özer B, Baştan S. Modernite ve Postmodernite Süreçlerinde Kamu Yönetimi, Siyasa Yapım Sürecinin İletişimsel Motifleri ve Demokratikleşme Üzerine Kuramsal Bir Tartışma. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. Mart 2012;4(1):39-52.
Chicago Özer, Buğra, ve Serhat Baştan. “Modernite Ve Postmodernite Süreçlerinde Kamu Yönetimi, Siyasa Yapım Sürecinin İletişimsel Motifleri Ve Demokratikleşme Üzerine Kuramsal Bir Tartışma”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 4, sy. 1 (Mart 2012): 39-52.
EndNote Özer B, Baştan S (01 Mart 2012) Modernite ve Postmodernite Süreçlerinde Kamu Yönetimi, Siyasa Yapım Sürecinin İletişimsel Motifleri ve Demokratikleşme Üzerine Kuramsal Bir Tartışma. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 4 1 39–52.
IEEE B. Özer ve S. Baştan, “Modernite ve Postmodernite Süreçlerinde Kamu Yönetimi, Siyasa Yapım Sürecinin İletişimsel Motifleri ve Demokratikleşme Üzerine Kuramsal Bir Tartışma”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 4, sy. 1, ss. 39–52, 2012.
ISNAD Özer, Buğra - Baştan, Serhat. “Modernite Ve Postmodernite Süreçlerinde Kamu Yönetimi, Siyasa Yapım Sürecinin İletişimsel Motifleri Ve Demokratikleşme Üzerine Kuramsal Bir Tartışma”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 4/1 (Mart 2012), 39-52.
JAMA Özer B, Baştan S. Modernite ve Postmodernite Süreçlerinde Kamu Yönetimi, Siyasa Yapım Sürecinin İletişimsel Motifleri ve Demokratikleşme Üzerine Kuramsal Bir Tartışma. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2012;4:39–52.
MLA Özer, Buğra ve Serhat Baştan. “Modernite Ve Postmodernite Süreçlerinde Kamu Yönetimi, Siyasa Yapım Sürecinin İletişimsel Motifleri Ve Demokratikleşme Üzerine Kuramsal Bir Tartışma”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 4, sy. 1, 2012, ss. 39-52.
Vancouver Özer B, Baştan S. Modernite ve Postmodernite Süreçlerinde Kamu Yönetimi, Siyasa Yapım Sürecinin İletişimsel Motifleri ve Demokratikleşme Üzerine Kuramsal Bir Tartışma. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2012;4(1):39-52.