BibTex RIS Kaynak Göster

Kurumsal Kalitenin Çevre Üzerine Olan Etkileri: BRICS Ülkeleri Üzerine Bir Uygulama

Yıl 2014, Cilt: 6 Sayı: 2, - , 15.03.2016

Öz

Ekonomik büyüme ile çevresel kalite arasındaki etkileşimi sorgulayan çok sayıda çalışma bulunmasına rağmen, bu çalışmalarda ekonomik faaliyetlerin gerçekleştiği kurumsal çevre ile ekolojik çevre arasındaki ilişki yeterince sorgulanmamıştır. Bu boşluğu doldurmak amacıyla yapılan çalışmada, çevresel kalite göstergelerinden olan CO2 emisyon düzeyi ile, ekonomik çevrenin kurumsal kalitesi arasındaki ilişki araştırılmıştır. BRICS ülkeleri için 2001 ile 2011 dönemini kapsayan veriler panel veri analizi ile incelenmiştir. Gerçekleştirilen analizde ayrıca Çevresel Kuznets Eğrisi hipotezi de sorgulanmıştır. Elde edilen analiz sonuçları, ters U biçimindeki Çevresel Kuznets Eğrisinin oluşumunu desteklerken, kurumsal kalite ile çevresel bozulma arasında negatif yönlü bir ilişkinin olduğunu ortaya koymaktadır. Finansal serbestleşme CO2 salınımını negatif yönde etkilerken kişi başına düşen gelirin, dış ticarete serbestliği ve enerji tüketiminin artması çevresel bozulmaya pozitif yönde etki etmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Cemil Serhat Akın

Yayımlanma Tarihi 15 Mart 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 6 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Akın, C. S. (2016). Kurumsal Kalitenin Çevre Üzerine Olan Etkileri: BRICS Ülkeleri Üzerine Bir Uygulama. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 6(2).
AMA Akın CS. Kurumsal Kalitenin Çevre Üzerine Olan Etkileri: BRICS Ülkeleri Üzerine Bir Uygulama. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. Mart 2016;6(2).
Chicago Akın, Cemil Serhat. “Kurumsal Kalitenin Çevre Üzerine Olan Etkileri: BRICS Ülkeleri Üzerine Bir Uygulama”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 6, sy. 2 (Mart 2016).
EndNote Akın CS (01 Mart 2016) Kurumsal Kalitenin Çevre Üzerine Olan Etkileri: BRICS Ülkeleri Üzerine Bir Uygulama. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 6 2
IEEE C. S. Akın, “Kurumsal Kalitenin Çevre Üzerine Olan Etkileri: BRICS Ülkeleri Üzerine Bir Uygulama”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 6, sy. 2, 2016.
ISNAD Akın, Cemil Serhat. “Kurumsal Kalitenin Çevre Üzerine Olan Etkileri: BRICS Ülkeleri Üzerine Bir Uygulama”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 6/2 (Mart 2016).
JAMA Akın CS. Kurumsal Kalitenin Çevre Üzerine Olan Etkileri: BRICS Ülkeleri Üzerine Bir Uygulama. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;6.
MLA Akın, Cemil Serhat. “Kurumsal Kalitenin Çevre Üzerine Olan Etkileri: BRICS Ülkeleri Üzerine Bir Uygulama”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 6, sy. 2, 2016.
Vancouver Akın CS. Kurumsal Kalitenin Çevre Üzerine Olan Etkileri: BRICS Ülkeleri Üzerine Bir Uygulama. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;6(2).