BibTex RIS Kaynak Göster

Türk Hukuku’ndaki İş Ortaklığı Kavramının Muhasebe Standartlarına Uyum Sorunsalı

Yıl 2014, Cilt: 6 Sayı: 2, - , 15.03.2016

Öz

İş ortaklığı veya ortak girişim olarak ifade edilen birliktelikler için Türk hukukunda belirli bir tanım getirilmemiştir. Hukuki niteliği itibari ile Türk hukukunda adi ortaklık olarak kabul edilen ortak girişimlerdeki payların muhasebeleştirilmesi ve iş ortaklıklarının varlık, borç, gelir ve giderlerinin ortak girişimcilerin ve yatırımcıların finansal tablolarında yayınlanması TMS-31 İş Ortaklıklarındaki Paylar Standardı ile düzenlenmiştir. Ancak, TMS-31 Standardı 28 Ekim 2011 tarih ve 28098 Sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan ve Ocak 2013’ten itibaren geçerli olan TFRS-11 Müşterek Anlaşmalar Standardı ile yürürlükten kaldırılmıştır. TFRS-11 Standardı, müşterek kontrol edilen sözleşmelerin muhasebeleştirilmesi ilkelerini düzenlerken iş ortaklıklarındaki sözleşmeye bağlı olma ilkesini de göz önünde bulundurarak müşterek faaliyetler ve iş ortaklıkları olarak sınıflandırmasını da yapmaktadır. Bu çalışmanın amacı, iş ortaklıkları kavramının Türk Hukukunda ve TMS/TFRS kapsamındaki yerini incelemek ve örnek muhasebe uygulamaları vermektir

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Emre Kaplanoğlu

Yayımlanma Tarihi 15 Mart 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 6 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Kaplanoğlu, E. (2016). Türk Hukuku’ndaki İş Ortaklığı Kavramının Muhasebe Standartlarına Uyum Sorunsalı. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 6(2).
AMA Kaplanoğlu E. Türk Hukuku’ndaki İş Ortaklığı Kavramının Muhasebe Standartlarına Uyum Sorunsalı. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. Mart 2016;6(2).
Chicago Kaplanoğlu, Emre. “Türk Hukuku’ndaki İş Ortaklığı Kavramının Muhasebe Standartlarına Uyum Sorunsalı”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 6, sy. 2 (Mart 2016).
EndNote Kaplanoğlu E (01 Mart 2016) Türk Hukuku’ndaki İş Ortaklığı Kavramının Muhasebe Standartlarına Uyum Sorunsalı. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 6 2
IEEE E. Kaplanoğlu, “Türk Hukuku’ndaki İş Ortaklığı Kavramının Muhasebe Standartlarına Uyum Sorunsalı”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 6, sy. 2, 2016.
ISNAD Kaplanoğlu, Emre. “Türk Hukuku’ndaki İş Ortaklığı Kavramının Muhasebe Standartlarına Uyum Sorunsalı”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 6/2 (Mart 2016).
JAMA Kaplanoğlu E. Türk Hukuku’ndaki İş Ortaklığı Kavramının Muhasebe Standartlarına Uyum Sorunsalı. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;6.
MLA Kaplanoğlu, Emre. “Türk Hukuku’ndaki İş Ortaklığı Kavramının Muhasebe Standartlarına Uyum Sorunsalı”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 6, sy. 2, 2016.
Vancouver Kaplanoğlu E. Türk Hukuku’ndaki İş Ortaklığı Kavramının Muhasebe Standartlarına Uyum Sorunsalı. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;6(2).