BibTex RIS Kaynak Göster

OECD Ülkelerinde Ekonomik Özgürlük: Bir Kümeleme Analizi

Yıl 2014, Cilt: 6 Sayı: 3, - , 20.03.2016

Öz

Bir araştırma şirketi olan Heritage Foundation her yıl Wall Street Journal ile birlikte “Ekonomik Özgürlük Endeksi” isimli bir endeks yayınlamaktadır. Bu endekste yer alan kriterlere göre Birleşmiş Milletlere üye olan tüm ülkeler sıralanmakta ve bu sıralamada ekonomik özgürlük endeksi yüksek olan ülkeler sürdürülebilir büyüme ve yüksek refaha sahip ülke statüsündedir. Bu çalışmada, OECD üyesi ülkelerin 2011 yılına ait ekonomik özgürlük endeksinde yer alan verileri dikkate alınmış ve OECD üyesi ülkeler arasında bir sınıflandırmaya gidilmiştir. Bu sınıflandırma işlemi yapılırken kümeleme analizinden faydalanılmıştır. KOrtalamalar ve Wards yöntemine göre yapılan analizler sonucunda OECD ülkeleri için üç kümelik bir ekonomik özgürlük ve gelişmişlik sınıflandırılmasına ulaşılmıştır.

Yıl 2014, Cilt: 6 Sayı: 3, - , 20.03.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sinem Kangallı

Umut Uyar

Selçuk Buyrukoğlu Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 20 Mart 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 6 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Kangallı, S., Uyar, U., & Buyrukoğlu, S. (2016). OECD Ülkelerinde Ekonomik Özgürlük: Bir Kümeleme Analizi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 6(3).
AMA Kangallı S, Uyar U, Buyrukoğlu S. OECD Ülkelerinde Ekonomik Özgürlük: Bir Kümeleme Analizi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. Mart 2016;6(3).
Chicago Kangallı, Sinem, Umut Uyar, ve Selçuk Buyrukoğlu. “OECD Ülkelerinde Ekonomik Özgürlük: Bir Kümeleme Analizi”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 6, sy. 3 (Mart 2016).
EndNote Kangallı S, Uyar U, Buyrukoğlu S (01 Mart 2016) OECD Ülkelerinde Ekonomik Özgürlük: Bir Kümeleme Analizi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 6 3
IEEE S. Kangallı, U. Uyar, ve S. Buyrukoğlu, “OECD Ülkelerinde Ekonomik Özgürlük: Bir Kümeleme Analizi”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 6, sy. 3, 2016.
ISNAD Kangallı, Sinem vd. “OECD Ülkelerinde Ekonomik Özgürlük: Bir Kümeleme Analizi”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 6/3 (Mart 2016).
JAMA Kangallı S, Uyar U, Buyrukoğlu S. OECD Ülkelerinde Ekonomik Özgürlük: Bir Kümeleme Analizi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;6.
MLA Kangallı, Sinem vd. “OECD Ülkelerinde Ekonomik Özgürlük: Bir Kümeleme Analizi”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 6, sy. 3, 2016.
Vancouver Kangallı S, Uyar U, Buyrukoğlu S. OECD Ülkelerinde Ekonomik Özgürlük: Bir Kümeleme Analizi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;6(3).