BibTex RIS Kaynak Göster

Muhasebe Manipülasyonu: Hile, Yaratıcı Muhasebe, Kâr ve İzlenim Yönetimine İlişkin Kavramsal Çerçeve

Yıl 2014, Cilt: 6 Sayı: 3, - , 20.03.2016

Öz

İşletmelerin paydaşlarına sunduğu bilgilerin muhasebenin temel ilkeleri doğrultusunda güvenilir, karşılaştırılabilir, ihtiyaca uygun, anlaşılır, tarafsız, tutarlı, ihtiyatı elden bırakmayan ve tam bir açıklamaya yer verecek şekilde bütünlük içerisinde olması doğru ve dürüst bir resmin mali tablo kullanıcılarına sunulması noktasında hayati bir önem taşımaktadır. Söz konusu resmin doğru ve dürüst olması kullanıcıların alacakları kararlarda doğru tercihleri yapmasına imkanı tanıyacak, mikro düzeyde işletmeler bazında alınan kararların etkisi makro düzeyde tüm ekonomiyi de etkileyecektir. Öte yandan zaman zaman farklı saiklerle doğru ve dürüst resimden uzaklaşma ve/ veya sapmalar yaşanması mali tablo kullanıcılarının da yanıltılmasına sebebiyet vermektedir. Çalışmada, muhasebe manipülasyonu başlığı altında toplanan ve çeşitli yazarlar tarafından da literatürde tartışılan, zaman zaman görüş ayrılıklarına neden olan hile, yaratıcı muhasebe, kâr ve izlenim yönetimi kavramları ayrıştırılmaya, detaylandırılıp kendi içerisinde tasnif edilmeye çalışılmış, muhasebe manipülasyonuna ilişkin kavramsal bir çerçeve oturtulması amaçlanmıştır.

Yıl 2014, Cilt: 6 Sayı: 3, - , 20.03.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Murat Ocak

Fırat Güçlü Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 20 Mart 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 6 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Ocak, M., & Güçlü, F. (2016). Muhasebe Manipülasyonu: Hile, Yaratıcı Muhasebe, Kâr ve İzlenim Yönetimine İlişkin Kavramsal Çerçeve. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 6(3).
AMA Ocak M, Güçlü F. Muhasebe Manipülasyonu: Hile, Yaratıcı Muhasebe, Kâr ve İzlenim Yönetimine İlişkin Kavramsal Çerçeve. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. Mart 2016;6(3).
Chicago Ocak, Murat, ve Fırat Güçlü. “Muhasebe Manipülasyonu: Hile, Yaratıcı Muhasebe, Kâr Ve İzlenim Yönetimine İlişkin Kavramsal Çerçeve”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 6, sy. 3 (Mart 2016).
EndNote Ocak M, Güçlü F (01 Mart 2016) Muhasebe Manipülasyonu: Hile, Yaratıcı Muhasebe, Kâr ve İzlenim Yönetimine İlişkin Kavramsal Çerçeve. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 6 3
IEEE M. Ocak ve F. Güçlü, “Muhasebe Manipülasyonu: Hile, Yaratıcı Muhasebe, Kâr ve İzlenim Yönetimine İlişkin Kavramsal Çerçeve”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 6, sy. 3, 2016.
ISNAD Ocak, Murat - Güçlü, Fırat. “Muhasebe Manipülasyonu: Hile, Yaratıcı Muhasebe, Kâr Ve İzlenim Yönetimine İlişkin Kavramsal Çerçeve”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 6/3 (Mart 2016).
JAMA Ocak M, Güçlü F. Muhasebe Manipülasyonu: Hile, Yaratıcı Muhasebe, Kâr ve İzlenim Yönetimine İlişkin Kavramsal Çerçeve. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;6.
MLA Ocak, Murat ve Fırat Güçlü. “Muhasebe Manipülasyonu: Hile, Yaratıcı Muhasebe, Kâr Ve İzlenim Yönetimine İlişkin Kavramsal Çerçeve”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 6, sy. 3, 2016.
Vancouver Ocak M, Güçlü F. Muhasebe Manipülasyonu: Hile, Yaratıcı Muhasebe, Kâr ve İzlenim Yönetimine İlişkin Kavramsal Çerçeve. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;6(3).