BibTex RIS Kaynak Göster

Konaklama İşletmelerinin Krizlere Karşı İzledikleri Finansal Stratejileri ve Krizlere Karşı Tutumlarını Belirlemeye Yönelik Antalya Bölgesinde Bir Alan Araştırması

Yıl 2015, Cilt: 7 Sayı: 1, - , 21.03.2016

Öz

Krizler, işletmeler için ayakta kalmanın en zor olduğu dönemleri oluşturmaktadır. Krizler genellikle işletmeler için dış çevrede aniden meydana gelen köklü değişimleri temsil etmekte ve uyum ve denge için fonksiyonel alanlarda yeni stratejik yaklaşımları gerektirmektedir. Krizlerin sıklaştığı ve küreselleştiği günümüzde krizlere karşı işletmelerin stratejilerini konu alan çok sayıda araştırma yapılmaktadır. Ancak bu çalışmalar daha çok yönetim, pazarlama vb. alanlarda gerçekleşmektedir. İşletmelerde finans fonksiyonuna ilişkin kriz yönetimini konu alan çalışmalar ne yazık ki çok yetersiz durumdadır. Bu çalışmada krizlere karşı izlenen finansal stratejiler ve işletmelerin krizler karşısındaki tutumları incelenmektedir. Bu kapsamda, Antalya’da konaklama işletmelerinin krizlere karşı izledikleri finansal stratejileri ve işletmelerin krizlere karşı tutumlarını belirlemeye yönelik bir alan araştırması da yapılmıştır. Araştırmaya ilişkin veriler, bölgedeki büyük konaklama işletmelerinden anket yöntemiyle toplanmıştır. Araştırma sonuçları, Antalya’da konaklama işletmelerinin yatırım ve finanslama alanında bilinçli ve uygun stratejiler formüle etmek yerine, daha çok, verimlilik artırıcı ve tasarruf sağlayıcı önlemlere ağırlık verdiklerini göstermektedir.

Yıl 2015, Cilt: 7 Sayı: 1, - , 21.03.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Önder Met

Süleyman Akkaşoğlu

Yayımlanma Tarihi 21 Mart 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 7 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Met, Ö., & Akkaşoğlu, S. (2016). Konaklama İşletmelerinin Krizlere Karşı İzledikleri Finansal Stratejileri ve Krizlere Karşı Tutumlarını Belirlemeye Yönelik Antalya Bölgesinde Bir Alan Araştırması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 7(1).
AMA Met Ö, Akkaşoğlu S. Konaklama İşletmelerinin Krizlere Karşı İzledikleri Finansal Stratejileri ve Krizlere Karşı Tutumlarını Belirlemeye Yönelik Antalya Bölgesinde Bir Alan Araştırması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. Mart 2016;7(1).
Chicago Met, Önder, ve Süleyman Akkaşoğlu. “Konaklama İşletmelerinin Krizlere Karşı İzledikleri Finansal Stratejileri Ve Krizlere Karşı Tutumlarını Belirlemeye Yönelik Antalya Bölgesinde Bir Alan Araştırması”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7, sy. 1 (Mart 2016).
EndNote Met Ö, Akkaşoğlu S (01 Mart 2016) Konaklama İşletmelerinin Krizlere Karşı İzledikleri Finansal Stratejileri ve Krizlere Karşı Tutumlarını Belirlemeye Yönelik Antalya Bölgesinde Bir Alan Araştırması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7 1
IEEE Ö. Met ve S. Akkaşoğlu, “Konaklama İşletmelerinin Krizlere Karşı İzledikleri Finansal Stratejileri ve Krizlere Karşı Tutumlarını Belirlemeye Yönelik Antalya Bölgesinde Bir Alan Araştırması”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 7, sy. 1, 2016.
ISNAD Met, Önder - Akkaşoğlu, Süleyman. “Konaklama İşletmelerinin Krizlere Karşı İzledikleri Finansal Stratejileri Ve Krizlere Karşı Tutumlarını Belirlemeye Yönelik Antalya Bölgesinde Bir Alan Araştırması”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7/1 (Mart 2016).
JAMA Met Ö, Akkaşoğlu S. Konaklama İşletmelerinin Krizlere Karşı İzledikleri Finansal Stratejileri ve Krizlere Karşı Tutumlarını Belirlemeye Yönelik Antalya Bölgesinde Bir Alan Araştırması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;7.
MLA Met, Önder ve Süleyman Akkaşoğlu. “Konaklama İşletmelerinin Krizlere Karşı İzledikleri Finansal Stratejileri Ve Krizlere Karşı Tutumlarını Belirlemeye Yönelik Antalya Bölgesinde Bir Alan Araştırması”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 7, sy. 1, 2016.
Vancouver Met Ö, Akkaşoğlu S. Konaklama İşletmelerinin Krizlere Karşı İzledikleri Finansal Stratejileri ve Krizlere Karşı Tutumlarını Belirlemeye Yönelik Antalya Bölgesinde Bir Alan Araştırması. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;7(1).