BibTex RIS Kaynak Göster

Firmaların BIST Sürdürülebilirlik Endeksine Alınmasına Yatırımcı Tepkisi: Olay Çalışması Ve Ortalama Testleri İle Bir Analiz

Yıl 2016, Cilt: 8 Sayı: 1, - , 18.04.2016

Öz

Bu çalışmada, hisse senedi getiri oranları ve Piyasa Değeri/Defter Değeri Oranı üzerinden BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alan firmalara yatırımcı tepkisi araştırılmıştır. Ortalama testleri sonucunda, sürdürülebilirlik endeksinde yer alan firmaların getiri oranı ortalamaları ile sürdürülebilirlik endeksinde yer alamayan firmaların getiri oranı ortalamaları arasında anlamlı bir fark bulunamamıştır. Ancak sürdürülebilirlik endeksinde yer alan firmaların Piyasa Değeri/Defter Değeri Oranı diğer firma grubuna kıyasla daha yüksek çıkmıştır. Olay Çalışması sonucunda ise, sürdürülebilirlik endeksinde yer alan firmaların, açıklanma tarihi öncesi ve sonrasındaki 10’ar günü kapsayan olay penceresindeki hiçbir gün için aşırı getiri oranı ortalaması sıfırdan farklı çıkmamıştır. Ancak olay penceresi içerisindeki çeşitli aralıkların analizi sonucunda, 0 +3 aralığındaki kümülatif aşırı getiri oranı ortalamasının istatistiksel olarak anlamlı bir şekilde pozitif olması, yatırımcıların açıklama sonrası kısa dönemde ilgili hisse senetlerine talep gösterdiğine işaret etmektedir.   

Yıl 2016, Cilt: 8 Sayı: 1, - , 18.04.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Levent Çıtak

Ersan Ersoy

Yayımlanma Tarihi 18 Nisan 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 8 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Çıtak, L., & Ersoy, E. (2016). Firmaların BIST Sürdürülebilirlik Endeksine Alınmasına Yatırımcı Tepkisi: Olay Çalışması Ve Ortalama Testleri İle Bir Analiz. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 8(1).
AMA Çıtak L, Ersoy E. Firmaların BIST Sürdürülebilirlik Endeksine Alınmasına Yatırımcı Tepkisi: Olay Çalışması Ve Ortalama Testleri İle Bir Analiz. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. Nisan 2016;8(1).
Chicago Çıtak, Levent, ve Ersan Ersoy. “Firmaların BIST Sürdürülebilirlik Endeksine Alınmasına Yatırımcı Tepkisi: Olay Çalışması Ve Ortalama Testleri İle Bir Analiz”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 8, sy. 1 (Nisan 2016).
EndNote Çıtak L, Ersoy E (01 Nisan 2016) Firmaların BIST Sürdürülebilirlik Endeksine Alınmasına Yatırımcı Tepkisi: Olay Çalışması Ve Ortalama Testleri İle Bir Analiz. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 8 1
IEEE L. Çıtak ve E. Ersoy, “Firmaların BIST Sürdürülebilirlik Endeksine Alınmasına Yatırımcı Tepkisi: Olay Çalışması Ve Ortalama Testleri İle Bir Analiz”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 8, sy. 1, 2016.
ISNAD Çıtak, Levent - Ersoy, Ersan. “Firmaların BIST Sürdürülebilirlik Endeksine Alınmasına Yatırımcı Tepkisi: Olay Çalışması Ve Ortalama Testleri İle Bir Analiz”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 8/1 (Nisan 2016).
JAMA Çıtak L, Ersoy E. Firmaların BIST Sürdürülebilirlik Endeksine Alınmasına Yatırımcı Tepkisi: Olay Çalışması Ve Ortalama Testleri İle Bir Analiz. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;8.
MLA Çıtak, Levent ve Ersan Ersoy. “Firmaların BIST Sürdürülebilirlik Endeksine Alınmasına Yatırımcı Tepkisi: Olay Çalışması Ve Ortalama Testleri İle Bir Analiz”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, c. 8, sy. 1, 2016.
Vancouver Çıtak L, Ersoy E. Firmaların BIST Sürdürülebilirlik Endeksine Alınmasına Yatırımcı Tepkisi: Olay Çalışması Ve Ortalama Testleri İle Bir Analiz. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;8(1).