Kitap İncelemesi

Alaa Al-Din Arafat, Egypt in Crisis: The Fall of Islamism and Prospects of Democratization

Cilt: 4 Sayı: 7 30 Haziran 2021
PDF İndir
EN TR

Alaa Al-Din Arafat, Egypt in Crisis: The Fall of Islamism and Prospects of Democratization

Öz

Modern çağda İslam dünyası siyasi, sosyal ve ekonomik açıdan bir türlü normalleşmeyi yakalayamadı. İslam dünyasına musallat olan görünürde birbirine düşman fakat özünde kifayetsizlikte birleşen farklı ideoloji temsilcileri İslam dünyasını bir felaketten başka bir felakete sürüklediler. Bu bağlamda modern standartlarda belli ölçüde devlet geleneğine sahip görünen Türkiye, İran ve Mısır gibi ülkeler örnek vakalar olarak ele alınıp bu felaketlerin nedenleri ve felaketlerden çıkış yolları ciddi değerlendirmelere tabi tutulmalıdır. Alaa al-Din Arafat bu esrinde, ülkemizde daha çok duygusal boyutta etkinliklere konu olan Mısır’ın yakın tarihini ele alarak sekülerinden İslamcısına farklı ideolojilere sahip insanların bu köklü geleneğe sahip ülkeyi ne hale getirdiklerinin resmini çiziyor.

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Alaa Al-Din Arafat, Egypt in Crisis: The Fall of Islamism and Prospects of Democratization, Palgrave Macmillan, 2018.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

Kitap İncelemesi

Yayımlanma Tarihi

30 Haziran 2021

Gönderilme Tarihi

19 Ekim 2020

Kabul Tarihi

9 Haziran 2021

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2021 Cilt: 4 Sayı: 7

Kaynak Göster

APA
İskenderoğlu, M. (2021). Alaa Al-Din Arafat, Egypt in Crisis: The Fall of Islamism and Prospects of Democratization. Din ve Felsefe Araştırmaları, 4(7), 138-143. https://izlik.org/JA93EZ87ZE
AMA
1.İskenderoğlu M. Alaa Al-Din Arafat, Egypt in Crisis: The Fall of Islamism and Prospects of Democratization. Din ve Felsefe Araştırmaları. 2021;4(7):138-143. https://izlik.org/JA93EZ87ZE
Chicago
İskenderoğlu, Muammer. 2021. “Alaa Al-Din Arafat, Egypt in Crisis: The Fall of Islamism and Prospects of Democratization”. Din ve Felsefe Araştırmaları 4 (7): 138-43. https://izlik.org/JA93EZ87ZE.
EndNote
İskenderoğlu M (01 Haziran 2021) Alaa Al-Din Arafat, Egypt in Crisis: The Fall of Islamism and Prospects of Democratization. Din ve Felsefe Araştırmaları 4 7 138–143.
IEEE
[1]M. İskenderoğlu, “Alaa Al-Din Arafat, Egypt in Crisis: The Fall of Islamism and Prospects of Democratization”, Din ve Felsefe Araştırmaları, c. 4, sy 7, ss. 138–143, Haz. 2021, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA93EZ87ZE
ISNAD
İskenderoğlu, Muammer. “Alaa Al-Din Arafat, Egypt in Crisis: The Fall of Islamism and Prospects of Democratization”. Din ve Felsefe Araştırmaları 4/7 (01 Haziran 2021): 138-143. https://izlik.org/JA93EZ87ZE.
JAMA
1.İskenderoğlu M. Alaa Al-Din Arafat, Egypt in Crisis: The Fall of Islamism and Prospects of Democratization. Din ve Felsefe Araştırmaları. 2021;4:138–143.
MLA
İskenderoğlu, Muammer. “Alaa Al-Din Arafat, Egypt in Crisis: The Fall of Islamism and Prospects of Democratization”. Din ve Felsefe Araştırmaları, c. 4, sy 7, Haziran 2021, ss. 138-43, https://izlik.org/JA93EZ87ZE.
Vancouver
1.Muammer İskenderoğlu. Alaa Al-Din Arafat, Egypt in Crisis: The Fall of Islamism and Prospects of Democratization. Din ve Felsefe Araştırmaları [Internet]. 01 Haziran 2021;4(7):138-43. Erişim adresi: https://izlik.org/JA93EZ87ZE
Din ve Felsefe Araştırmaları Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır. Creative Commons Lisansı