Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

EVALUATION OF STRATEGIC MANAGEMENT ISSUES RELATED TO THE MİCROFINANCE INDUSTRY AND SMALL AND MEDIUM ENTERPRISES IN AFGHANISTAN

Yıl 2021, Cilt: 2 Sayı: 2, 34 - 67, 31.12.2021

Öz

This article investigates the significance of strategic management at microfinance institutions and small and medium enterprises in Afghanistan. Despite the presence of numerous international and national donors and substantial sums of money funneled into the country, most participants of this industry are currently insolvent, and those who are not bankrupt are not financially self-sustainable. This study examines the historical progress and performance of microfinance industry in Afghanistan from 2002 to present time. We used mixed qualitative and quantitative methodology while collecting and evaluating the data, using face-to-face interview techniques on WhatsApp and other mobile messenger applications.

According to our findings and results, while the creation of the microfinance sector generated numerous new jobs for the economy, lack of accountability and leadership coupled with mismanagement of limited resources exasperated the current situation further. Attraction of more financial institutions and funds into the country, without a clear strategic plan and right management tools, created serious new problems in the areas of finance, social services, security, and human resources. We discovered serious issues such as lack of adequate internal control, adequate governance, absence of law enforcement and oversights, absence of credit bureaus, and lack of a national identification system.

Kaynakça

  • Reference1 Turgut, M. (2015). Unrecorded Economy and Audit. Electronik Sosyal Bilimler Dergisi, 14(55), 32-44.

EVALUATION OF STRATEGIC MANAGEMENT ISSUES RELATED TO THE MİCROFINANCE INDUSTRY AND SMALL AND MEDIUM ENTERPRISES IN AFGHANISTAN

Yıl 2021, Cilt: 2 Sayı: 2, 34 - 67, 31.12.2021

Öz

Bu makale, Afganistan'daki mikro finans kuruluşlarının, küçük ve orta ölçekli işletmelerin stratejik yönetimini ve önemini analiz etmektedir. Birçok uluslararası ve ulusal bağışçıya ve büyük miktarda yapılan bağışlara rağmen, bu sektördeki oyuncuların çoğunluğu iflas etmiş ve hala kapanmamış olanlar ise finansal olarak kendi kendisini idare edebilir durumda değildir. Bu araştırma, 2002 yılından günümüze kadar mikro finans kurum ve kuruluşlarının gelişimini ve başarısızlıklarının nedenlerini incelemektedir. Bu çalışma için karışık kalitatife ve kantitatif metotlar kullanılmış, veri toplamalar WhatsApp gibi platformların kullanımı ile senkron bir şekilde çevrim içi yapılmıştır.

Araştırmamız sonucunda mikro finans sektörünün kurulması ve yaygınlaşması planlandığı gibi yeni iş olanakları yaratıp ekonomiyi canlandırırken, stratejik yönetim eksikliği, hesap verebilirliğin olmayışı ve kısıtlı fonların hileli bir şekilde dolandırılması finansal hizmetler sektörü ve birçok alanda kötü olan durumu daha da kötüleştirmiştir. Stratejik yönetim olmadan fazla fonu ülkeye çekmek ekonomik refah ve zenginlik getirmek yerine, finans, sosyal alanlar, güvenlik ve insan kaynakları alanlarında ciddi problemleri de beraberinde getirmiştir. Mülakatlarımızda ülkenin çok sayıda dolandırıcılık, iç kontrol eksikliği, doğru yönetim eksikliği, kanunların caydırıcılığının olmayışı, gözetim eksikliği, kredi bürolarının eksikliği ve ulusal kimlik sisteminin yokluğu gibi problemlerle boğuştuğu görülmüştür.

Kaynakça

  • Reference1 Turgut, M. (2015). Unrecorded Economy and Audit. Electronik Sosyal Bilimler Dergisi, 14(55), 32-44.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular İşletme
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Osman Kurter 0000-0001-7581-1316

İmam Ali Husseini 0000-0001-6218-0033

Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 2021
Yayımlandığı Sayı Yıl 2021 Cilt: 2 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Kurter, O., & Husseini, İ. A. (2021). EVALUATION OF STRATEGIC MANAGEMENT ISSUES RELATED TO THE MİCROFINANCE INDUSTRY AND SMALL AND MEDIUM ENTERPRISES IN AFGHANISTAN. Uluslararası Finansal Ekonomi Ve Bankacılık Uygulamaları Dergisi, 2(2), 34-67.