BibTex RIS Kaynak Göster

TAŞIMACILIĞIN YENİ TRENDİ INTERMODAL SİSTEMİNİN TÜRKİYEDEKİ KONUMU VE TÜRK OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE UYGULANIŞI

Yıl 2016, Cilt: 2 Sayı: 1, 86 - 102, 30.06.2016

Öz

Dünyada ve Türkiye’de lojistik operasyonlarının artması ile birlikte, taşıma faaliyetlerinin yarattığı olumsuz etkiler daha belirgin hale gelmiştir. Çevre kirliliği, karayolları trafik sıkışıklığı ve buna bağlı olarak trafik kazalarının artması daha güvenli, ekonomik ve daha çevreci bir taşıma sisteminin doğmasına zemin hazırlamıştır. Tüm bu gereksinimler ışığında karma taşıma sisteminin kullanıldığı son derece çevreci ve güvenli bir taşıma sistemi olan Intermodal hayata geçirilmiştir. Türkiye Otomotiv sektörünün de bu trende kapı aralamasıyla Ford Otosan intermodal taşıma sistemini ana taşıma modu olarak benimsemiştir.

Yıl 2016, Cilt: 2 Sayı: 1, 86 - 102, 30.06.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Bilal Şeker

Yayımlanma Tarihi 30 Haziran 2016
Gönderilme Tarihi 3 Haziran 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Şeker, B. (2016). TAŞIMACILIĞIN YENİ TRENDİ INTERMODAL SİSTEMİNİN TÜRKİYEDEKİ KONUMU VE TÜRK OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE UYGULANIŞI. Uluslararası İktisadi Ve İdari Bilimler Dergisi, 2(1), 86-102.

ARAŞTIRMA VE YAYIN ETİĞİNE İLİŞKİN DERGİ POLİTİKAMIZ

Etik Kurul izni gerektiren çalışmalar (anket ya da ölçek uygulamayı gerektiren, görüşme ve gözlem içeren; doküman, resim, anket vb. diğerleri tarafından geliştirilen ve kullanım izni gerektiren çalışmalar) için etik kurullardan ya da komisyonlardan gerekli izinlerin araştırma yapılmadan önce alınmış olması, bunların makale içeriğinde belirtilmesi ya da ek olarak sunulması gerekmektedir. Bu izinlerin olmaması durumunda yayın ön inceleme safhasında yazara iade edilir.  

Diğer yandan, Araştırma Makalelerinde verisi 2020 yılından önce toplanmış makaleler için ETİK KURUL İZNİ istenmemektedir. Ancak yine bu makalelerde de yöntem kısmında verilerin toplanma tarihlerine ilişkin bilgilere yer verilmesi gerekmektedir.

Hakem değerlendirmelerinde olan araştırmalara ilişkin ham verilerin hakemler tarafından talep edildiğinde sunulması şarttır. Verilerin makalenin yayımı sonrasında da gerektiğinde sağlanması zorunludur. 

MAKALE BENZERLİK RAPORU VE BENZERLİK ORANI HAKKINDA DERGİ POLİTİKAMIZ


Aday makaleler akademik intihal engelleme programından (Örneğin: Turnitin, Ithenticate, intihal.net vb.) alınmış orijinallik raporu ile birlikte gönderilmelidir. Bu oran %20'ye kadar kabul edilmektedir. %20'nin üzerinde benzerlik oranı olan çalışmalar ön kontrol aşamasında iade edilecektir.

ISSN: 2149 - 5823