BibTex RIS Kaynak Göster

İntrakoroner Yoğun Trombüsü Olan Akut ST Yükselmesiz Miyokard İnfarktüsü Geçiren Genç Olguda, İnvaziv Girişime Alternatif Olarak Başarılı Tirofiban Uygulaması

Yıl 2014, Cilt: 2 Sayı: 4, 74 - 76, 12.07.2016

Öz

Tipik göğüs ağrısı şikayetiyle başvuran 32 yaşındaki erkek hasta, kardiak enzimlerin yüksek olması üzerine ST elavasyonu olmayan miyokard infarktüsü tanısıyla koroner yoğun bakım ünitesine yatırıldı. Yapılan koroner anjiografide LAD'de yoğun trombüslü lezyon saptandı. Hastanın ağrısının ve EKG'de dinamik değişiklik olmaması üzerine invaziv girişim düşünülmedi. Asetilsalisilik asit, klopidogrel, heparin ve tirofiban içeren yoğun antiagregan tedaviye başlandı. 48 saat sonra yapılan kontrol anjiografide LAD'deki trombüsün tamamen eridiği izlendi.

Successfull Tirofiban Application To Massive İntracoronary Thrombus In Non-ST Segment Elevation Acute Myocardial Infarction In A Young Patient As An Alternatively To İnvasive Methods

Yıl 2014, Cilt: 2 Sayı: 4, 74 - 76, 12.07.2016

Öz

A 32-year-old male patient who presented with characteristic chest pain was hospitalized to coronary care unite with a diagnosis of non-ST segment elevation acute myocardial infarction with elevated cardiac enzymes. Coronary angiography showed massive thrombotic lesion in LAD. Invasive intervention not performed; because patient’s have no chest pain and electrocardiographic alteration. Intensive antithrombotic treatment including acetylsaliscytic acid, heparin and tirofiban was administrated. Control angiography performed at 48 hours showed complate disappearance of the intracoronary thrombus in the LAD.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA42FH72YF
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Adem Bekler Bu kişi benim

Ahmet Barutçu Bu kişi benim

Ahmet Temiz Bu kişi benim

Burak Altun Bu kişi benim

Emine Gazi Bu kişi benim

Ömer Güngör Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 12 Temmuz 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Cilt: 2 Sayı: 4

Kaynak Göster

APA Bekler, A., Barutçu, A., Temiz, A., Altun, B., vd. (2016). İntrakoroner Yoğun Trombüsü Olan Akut ST Yükselmesiz Miyokard İnfarktüsü Geçiren Genç Olguda, İnvaziv Girişime Alternatif Olarak Başarılı Tirofiban Uygulaması. Uluslararası Klinik Araştırmalar Dergisi, 2(4), 74-76.
AMA Bekler A, Barutçu A, Temiz A, Altun B, Gazi E, Güngör Ö. İntrakoroner Yoğun Trombüsü Olan Akut ST Yükselmesiz Miyokard İnfarktüsü Geçiren Genç Olguda, İnvaziv Girişime Alternatif Olarak Başarılı Tirofiban Uygulaması. IJCR. Temmuz 2016;2(4):74-76.
Chicago Bekler, Adem, Ahmet Barutçu, Ahmet Temiz, Burak Altun, Emine Gazi, ve Ömer Güngör. “İntrakoroner Yoğun Trombüsü Olan Akut ST Yükselmesiz Miyokard İnfarktüsü Geçiren Genç Olguda, İnvaziv Girişime Alternatif Olarak Başarılı Tirofiban Uygulaması”. Uluslararası Klinik Araştırmalar Dergisi 2, sy. 4 (Temmuz 2016): 74-76.
EndNote Bekler A, Barutçu A, Temiz A, Altun B, Gazi E, Güngör Ö (01 Temmuz 2016) İntrakoroner Yoğun Trombüsü Olan Akut ST Yükselmesiz Miyokard İnfarktüsü Geçiren Genç Olguda, İnvaziv Girişime Alternatif Olarak Başarılı Tirofiban Uygulaması. Uluslararası Klinik Araştırmalar Dergisi 2 4 74–76.
IEEE A. Bekler, A. Barutçu, A. Temiz, B. Altun, E. Gazi, ve Ö. Güngör, “İntrakoroner Yoğun Trombüsü Olan Akut ST Yükselmesiz Miyokard İnfarktüsü Geçiren Genç Olguda, İnvaziv Girişime Alternatif Olarak Başarılı Tirofiban Uygulaması”, IJCR, c. 2, sy. 4, ss. 74–76, 2016.
ISNAD Bekler, Adem vd. “İntrakoroner Yoğun Trombüsü Olan Akut ST Yükselmesiz Miyokard İnfarktüsü Geçiren Genç Olguda, İnvaziv Girişime Alternatif Olarak Başarılı Tirofiban Uygulaması”. Uluslararası Klinik Araştırmalar Dergisi 2/4 (Temmuz 2016), 74-76.
JAMA Bekler A, Barutçu A, Temiz A, Altun B, Gazi E, Güngör Ö. İntrakoroner Yoğun Trombüsü Olan Akut ST Yükselmesiz Miyokard İnfarktüsü Geçiren Genç Olguda, İnvaziv Girişime Alternatif Olarak Başarılı Tirofiban Uygulaması. IJCR. 2016;2:74–76.
MLA Bekler, Adem vd. “İntrakoroner Yoğun Trombüsü Olan Akut ST Yükselmesiz Miyokard İnfarktüsü Geçiren Genç Olguda, İnvaziv Girişime Alternatif Olarak Başarılı Tirofiban Uygulaması”. Uluslararası Klinik Araştırmalar Dergisi, c. 2, sy. 4, 2016, ss. 74-76.
Vancouver Bekler A, Barutçu A, Temiz A, Altun B, Gazi E, Güngör Ö. İntrakoroner Yoğun Trombüsü Olan Akut ST Yükselmesiz Miyokard İnfarktüsü Geçiren Genç Olguda, İnvaziv Girişime Alternatif Olarak Başarılı Tirofiban Uygulaması. IJCR. 2016;2(4):74-6.