Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Packing Methods in Meat Industry

Yıl 2012, Cilt: 31 Sayı: 1, 57 - 62, 01.06.2012

Öz

Cold storage is the most efficient method in preserving of perishable foods like meat and meat products. Beside, cold storage, using appropriate packaging techniques is also important too keep these products fresh more. The techniques that used in packaging of meat and meat products provide longer storage period and increase the efficiency of food safety measures as well. These techniques can be ordered as; vacuume packaging, modified atmosphere packaging (MAP), sous- vide packaging and intelligent packaging.

Et Teknolojisinde Ambalajlama Yöntemleri

Yıl 2012, Cilt: 31 Sayı: 1, 57 - 62, 01.06.2012

Öz

Soğukta muhafaza et ve et ürünleri gibi çabuk bozulan gıdaların korunmasında kullanılan en etkin yöntemlerden biridir. Ancak soğukta muhafazanın yanısıra bu gıdalarda ambalajlama tekniklerinin de kullanılması gıdaların tazeliğinin daha uzun sure korunmasında etkili olmaktadır. Et ve et ürünlerinin ambalajlanmasında kullanılan yöntemler, bu ürünlerin soğuk koşullarda daha uzun sure muhafaza edilmesini sağladığı gibi, gıda güvenliğinin arttırılmasında da aktif rol oynamaktadır. Bu yöntemler, vakum paketleme, modifiye atmosferde paketleme (MAP), sous-vide paketleme, aktif paketleme ve akıllı paketleme olarak özetlenebilir

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Canan Hecer Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Cilt: 31 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Hecer, C. (2012). Et Teknolojisinde Ambalajlama Yöntemleri. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, 31(1), 57-62.
AMA Hecer C. Et Teknolojisinde Ambalajlama Yöntemleri. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. Haziran 2012;31(1):57-62.
Chicago Hecer, Canan. “Et Teknolojisinde Ambalajlama Yöntemleri”. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 31, sy. 1 (Haziran 2012): 57-62.
EndNote Hecer C (01 Haziran 2012) Et Teknolojisinde Ambalajlama Yöntemleri. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 31 1 57–62.
IEEE C. Hecer, “Et Teknolojisinde Ambalajlama Yöntemleri”, Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 31, sy. 1, ss. 57–62, 2012.
ISNAD Hecer, Canan. “Et Teknolojisinde Ambalajlama Yöntemleri”. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi 31/1 (Haziran 2012), 57-62.
JAMA Hecer C. Et Teknolojisinde Ambalajlama Yöntemleri. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 2012;31:57–62.
MLA Hecer, Canan. “Et Teknolojisinde Ambalajlama Yöntemleri”. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi, c. 31, sy. 1, 2012, ss. 57-62.
Vancouver Hecer C. Et Teknolojisinde Ambalajlama Yöntemleri. Uludağ Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi. 2012;31(1):57-62.