Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

A LOOK AT AMERICA’S POLITICAL SYSTEM IN THE CONTEXT OF SHORT AMERICAN HISTORY

Yıl 2023, Cilt: 4 Sayı: 1, 108 - 128, 13.03.2023

Öz

United States of America, where many states established their colonies after the discovery of the continent by Christopher Columbus in 1492, is known as the first country where the modern democracy emerged. In addition to the fact that it was the hometown of the modern democracy, the United States of America has always kept its place among the richest countries of the world, besides having the oldest constitution. United States is also known as the homeland of the presidential system. This study aims to be a reference for future studies by briefly discussing the political history of the United States and then purports to analyze the political structure of this country by providing a detailed knowledge of the constitution, President, legislative, judiciary, and bureaucracy.

KISA AMERİKA TARİHİ IŞIĞINDA AMERİKAN SİYASİ SİSTEMİNE BAKIŞ

Yıl 2023, Cilt: 4 Sayı: 1, 108 - 128, 13.03.2023

Öz

1492 yılında Cristopher Columbus tarafından keşfi sonrası birçok devletin kolonilerini kurduğu Amerika Birleşik Devletleri, modern demokrasi olgusunun ortaya çıkmış olduğu ilk ülke olarak bilinmektedir. Modern demokrasi olgusunun ortaya çıkmış olan ilk ülke özelliğine sahip olmasının yanı sıra, Amerika Birleşik Devletleri, zenginlik noktasında dünya sıralamalarında daima zirve ve zirveye en yakın noktada yer almış ve bulunduğu konumu korumuştur. Ayrıca, ABD, Başkanlık sisteminin de anavatanı olarak bilinmektedir. Bu çalışma, ülkemizin siyasi tarihi ve parti yapısından farklılık gösteren Amerikan siyasi tarihini kısaca ele alarak, devamında Amerikan siyasi sistemini anayasa, Başkan, yasama, yargı ve bürokrasi noktalarında detaylı bir şekilde inceleyerek, gelecekte gerçekleştirilecek çalışmalar için başvurulacak bir kaynak makale oluşturmayı hedeflemiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Oğuzhan Manioğlu 0000-0001-9475-2307

Yayımlanma Tarihi 13 Mart 2023
Yayımlandığı Sayı Yıl 2023 Cilt: 4 Sayı: 1

Kaynak Göster

Chicago Manioğlu, Oğuzhan. “KISA AMERİKA TARİHİ IŞIĞINDA AMERİKAN SİYASİ SİSTEMİNE BAKIŞ”. UPA Strategic Affairs 4, sy. 1 (Mart 2023): 108-28.