EN
TR
BOSNA’NIN OSMANLI İDARESİNE GEÇİŞİNDE BOGOMİLLİĞİN ETKİSİ
Öz
Bosna’nın tamamıyla fethi 15. Yüzyıl sonlarına dek sürmüştür. Ancak bu fethin ne şekilde gerçekleştiği halen tartışılan bir noktadır. Bu çalışmanın amacı tartışılan bu noktalardan Bogomillik meselesinin bu fetihteki rolüdür. Bogomil Bosnalıların, Kilise tarafından dışlanmaları sonrasında yaşadıkları yalnızlık ve sonrasında Osmanlı Devleti hakimiyeti altına girişlerinde bu mezhebin tesiri ortaya konmalıdır. Bu sayede Balkanların Osmanlı eline geçişinin de inanç unsurunun ortaya konması da mümkün olacaktır.
Anahtar Kelimeler
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
-
Yayımlanma Tarihi
1 Aralık 2010
Gönderilme Tarihi
30 Haziran 2014
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2011 Cilt: 2011 Sayı: IX
APA
Çağ, G., & Çetin, A. (2010). BOSNA’NIN OSMANLI İDARESİNE GEÇİŞİNDE BOGOMİLLİĞİN ETKİSİ. Tarih Okulu Dergisi, 2011(IX). https://izlik.org/JA64ZJ86DH
AMA
1.Çağ G, Çetin A. BOSNA’NIN OSMANLI İDARESİNE GEÇİŞİNDE BOGOMİLLİĞİN ETKİSİ. Tarih Okulu Dergisi. 2010;2011(IX). https://izlik.org/JA64ZJ86DH
Chicago
Çağ, Galip, ve Altan Çetin. 2010. “BOSNA’NIN OSMANLI İDARESİNE GEÇİŞİNDE BOGOMİLLİĞİN ETKİSİ”. Tarih Okulu Dergisi 2011 (IX). https://izlik.org/JA64ZJ86DH.
EndNote
Çağ G, Çetin A (01 Aralık 2010) BOSNA’NIN OSMANLI İDARESİNE GEÇİŞİNDE BOGOMİLLİĞİN ETKİSİ. Tarih Okulu Dergisi 2011 IX
IEEE
[1]G. Çağ ve A. Çetin, “BOSNA’NIN OSMANLI İDARESİNE GEÇİŞİNDE BOGOMİLLİĞİN ETKİSİ”, Tarih Okulu Dergisi, c. 2011, sy IX, Ara. 2010, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA64ZJ86DH
ISNAD
Çağ, Galip - Çetin, Altan. “BOSNA’NIN OSMANLI İDARESİNE GEÇİŞİNDE BOGOMİLLİĞİN ETKİSİ”. Tarih Okulu Dergisi 2011/IX (01 Aralık 2010). https://izlik.org/JA64ZJ86DH.
JAMA
1.Çağ G, Çetin A. BOSNA’NIN OSMANLI İDARESİNE GEÇİŞİNDE BOGOMİLLİĞİN ETKİSİ. Tarih Okulu Dergisi. 2010;2011. Available at https://izlik.org/JA64ZJ86DH.
MLA
Çağ, Galip, ve Altan Çetin. “BOSNA’NIN OSMANLI İDARESİNE GEÇİŞİNDE BOGOMİLLİĞİN ETKİSİ”. Tarih Okulu Dergisi, c. 2011, sy IX, Aralık 2010, https://izlik.org/JA64ZJ86DH.
Vancouver
1.Galip Çağ, Altan Çetin. BOSNA’NIN OSMANLI İDARESİNE GEÇİŞİNDE BOGOMİLLİĞİN ETKİSİ. Tarih Okulu Dergisi [Internet]. 01 Aralık 2010;2011(IX). Erişim adresi: https://izlik.org/JA64ZJ86DH