ŞOLOHOV’UN “VE DURGUN AKARDI DON” ADLI ESERİNDE KADIN, AHLÂK, DİN VE SAVAŞ TEMASI

Cilt: 2011 Sayı: IX 1 Aralık 2010
  • Beyhan Asma
  • Sevil Çetir
PDF İndir
EN TR

ŞOLOHOV’UN “VE DURGUN AKARDI DON” ADLI ESERİNDE KADIN, AHLÂK, DİN VE SAVAŞ TEMASI

Öz

Mihail Aleksandroviç Şolohov, 20. yüzyıl Rusya’sının en çalkantılı döneminde dünyaya gelen, en acı manzaraları tecrübe eden ve iki karşıt görüşün ortasında nesnelliğini koruyan bir yazardır. Şolohov’un eserlerini okurken okur aşk, acı, tutku, ihanet, özlem ve çalkantılarla dolu bir ruh hali içinde tarih sayfalarında geziyor gibidir. Eserlerinde zengin, fakir, aristokrat, köylü, kadın, erkek, yaşlı, genç, Bolşevik, Menşevik gibi her tabakadan insanla süslenen bir anlatımla karşılaşılmaktadır. “Toplumcu gerçekçilik” akımına bağlı olarak eserleri, gün yüzüne çıkarılmamış gerçeklerin temasıyla örülmüştür. Rejimler arası geçiş sürecinde eski ve yeni rejim arası farklılıklar, yönetim, savaş, kadın, bozkıra bağlılık, ahlak, din ve aile yapısı onun konu yelpazesinin temelini oluşturmaktadır. Kazak olmanın geleneğini ve sesini taşırken, bir Sovyet olmaktan da uzak olmayan Nobel Edebiyat ödüllü yazar olaylarda zaman ve bu zamanın getirdiği şartları ustalıkla değerlendirebilmektedir. Bu yazara, yazdıklarının sadece Rusya sınırları içinde değil, aynı zaman da Dünya çapında yankı uyandırması olanağını sağlamaktadır. Tarihle yoğrulmuş sayfalarda, Kazak halkının gelenek ve görenekleri, yaşamı, yaşama bakışları ve tarihi dönemeçte etkin faaliyetleri farklı açılardan irdelenmektedir.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Beyhan Asma Bu kişi benim

Sevil Çetir Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Aralık 2010

Gönderilme Tarihi

30 Haziran 2014

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2011 Cilt: 2011 Sayı: IX

Kaynak Göster

APA
Asma, B., & Çetir, S. (2010). ŞOLOHOV’UN “VE DURGUN AKARDI DON” ADLI ESERİNDE KADIN, AHLÂK, DİN VE SAVAŞ TEMASI. Tarih Okulu Dergisi, 2011(IX). https://izlik.org/JA82LR97XJ
AMA
1.Asma B, Çetir S. ŞOLOHOV’UN “VE DURGUN AKARDI DON” ADLI ESERİNDE KADIN, AHLÂK, DİN VE SAVAŞ TEMASI. Tarih Okulu Dergisi. 2010;2011(IX). https://izlik.org/JA82LR97XJ
Chicago
Asma, Beyhan, ve Sevil Çetir. 2010. “ŞOLOHOV’UN ‘VE DURGUN AKARDI DON’ ADLI ESERİNDE KADIN, AHLÂK, DİN VE SAVAŞ TEMASI”. Tarih Okulu Dergisi 2011 (IX). https://izlik.org/JA82LR97XJ.
EndNote
Asma B, Çetir S (01 Aralık 2010) ŞOLOHOV’UN “VE DURGUN AKARDI DON” ADLI ESERİNDE KADIN, AHLÂK, DİN VE SAVAŞ TEMASI. Tarih Okulu Dergisi 2011 IX
IEEE
[1]B. Asma ve S. Çetir, “ŞOLOHOV’UN ‘VE DURGUN AKARDI DON’ ADLI ESERİNDE KADIN, AHLÂK, DİN VE SAVAŞ TEMASI”, Tarih Okulu Dergisi, c. 2011, sy IX, Ara. 2010, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA82LR97XJ
ISNAD
Asma, Beyhan - Çetir, Sevil. “ŞOLOHOV’UN ‘VE DURGUN AKARDI DON’ ADLI ESERİNDE KADIN, AHLÂK, DİN VE SAVAŞ TEMASI”. Tarih Okulu Dergisi 2011/IX (01 Aralık 2010). https://izlik.org/JA82LR97XJ.
JAMA
1.Asma B, Çetir S. ŞOLOHOV’UN “VE DURGUN AKARDI DON” ADLI ESERİNDE KADIN, AHLÂK, DİN VE SAVAŞ TEMASI. Tarih Okulu Dergisi. 2010;2011. Available at https://izlik.org/JA82LR97XJ.
MLA
Asma, Beyhan, ve Sevil Çetir. “ŞOLOHOV’UN ‘VE DURGUN AKARDI DON’ ADLI ESERİNDE KADIN, AHLÂK, DİN VE SAVAŞ TEMASI”. Tarih Okulu Dergisi, c. 2011, sy IX, Aralık 2010, https://izlik.org/JA82LR97XJ.
Vancouver
1.Beyhan Asma, Sevil Çetir. ŞOLOHOV’UN “VE DURGUN AKARDI DON” ADLI ESERİNDE KADIN, AHLÂK, DİN VE SAVAŞ TEMASI. Tarih Okulu Dergisi [Internet]. 01 Aralık 2010;2011(IX). Erişim adresi: https://izlik.org/JA82LR97XJ