Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Organik Boya Duyarlı Güneş Pilleri Üzerine Yapılan Bir Araştırma

Yıl 2020, Cilt: 4 Sayı: 1, 1 - 6, 30.06.2020

Öz

Dünyanın artan enerji talebi ve tüketimine paralel olmak üzere yenilenebilir enerji kaynaklarından biri olan güneş enerjisine ilgi günden güne artmaktadır. Güneş enerjisinden yararlanarak alternatif olabilecek boya duyarlı güneş pilleri (BDGP), üçüncü nesil fotovoltaik bir güneş pilidir. Boya duyarlı güneş pilleri, ucuz üretimi ve çevreye daha az zararı olması bakımından avantajlı konumdadır. Bu nedenle, güneş pili türleri akademik ve endüstri alanda büyük merak uyandırmıştır. Çok çeşitli pigmentler (klorofil, karoten, antosiyanin, lutein, rutin, betalain) içeren yapraklar, meyveler ve çiçekler gibi çeşitli bitki bileşenlerden çıkarılan hassaslaştırıcılar karşılaştırılmıştır.  Güneş pillerinde kullanılan bu hassaslaştırıcıların özelliklerine ve molekül yapılarına yer verilirken açık devre gerilimi (Voc), kısa devre akım yoğunluğu (Jsc), doldurma faktörü (FF) ve güç dönüşüm verimliliği (η) gibi parametreler sunulmaktadır.

Kaynakça

  • KAYNAKÇA
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Mühendislik
Bölüm Makine Mühendisliği
Yazarlar

Gizem Battal

Yayımlanma Tarihi 30 Haziran 2020
Yayımlandığı Sayı Yıl 2020 Cilt: 4 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Battal, G. (2020). Organik Boya Duyarlı Güneş Pilleri Üzerine Yapılan Bir Araştırma. Uluslararası Sürdürülebilir Mühendislik Ve Teknoloji Dergisi, 4(1), 1-6.
AMA Battal G. Organik Boya Duyarlı Güneş Pilleri Üzerine Yapılan Bir Araştırma. Sistem Güncelleme. Haziran 2020;4(1):1-6.
Chicago Battal, Gizem. “Organik Boya Duyarlı Güneş Pilleri Üzerine Yapılan Bir Araştırma”. Uluslararası Sürdürülebilir Mühendislik Ve Teknoloji Dergisi 4, sy. 1 (Haziran 2020): 1-6.
EndNote Battal G (01 Haziran 2020) Organik Boya Duyarlı Güneş Pilleri Üzerine Yapılan Bir Araştırma. Uluslararası Sürdürülebilir Mühendislik ve Teknoloji Dergisi 4 1 1–6.
IEEE G. Battal, “Organik Boya Duyarlı Güneş Pilleri Üzerine Yapılan Bir Araştırma”, Sistem Güncelleme, c. 4, sy. 1, ss. 1–6, 2020.
ISNAD Battal, Gizem. “Organik Boya Duyarlı Güneş Pilleri Üzerine Yapılan Bir Araştırma”. Uluslararası Sürdürülebilir Mühendislik ve Teknoloji Dergisi 4/1 (Haziran 2020), 1-6.
JAMA Battal G. Organik Boya Duyarlı Güneş Pilleri Üzerine Yapılan Bir Araştırma. Sistem Güncelleme. 2020;4:1–6.
MLA Battal, Gizem. “Organik Boya Duyarlı Güneş Pilleri Üzerine Yapılan Bir Araştırma”. Uluslararası Sürdürülebilir Mühendislik Ve Teknoloji Dergisi, c. 4, sy. 1, 2020, ss. 1-6.
Vancouver Battal G. Organik Boya Duyarlı Güneş Pilleri Üzerine Yapılan Bir Araştırma. Sistem Güncelleme. 2020;4(1):1-6.