Kitap İncelemesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Simón Alegre, Ana I., ed. (2022) Del salvaje siglo XIX al inestable siglo XX en las Letras Transatlánticas: una mirada retrospectiva a través de hispanistas, Wilmington (Delaware): Vernon Press, Serie en Estudios Culturales, 168 pp.

Yıl 2022, Cilt: 2 Sayı: 1, 60 - 66, 29.06.2022

Öz

This book is a collective work composed of articles by eighteen authors that will be published in 2022. The work consists of several sections: a list of figures, acknowledgments, an index, a preface by Wladimir Chávez, an introduction by the editor and sixteen specific studies, to end with a brief profile of the researchers and an analytical index. The book focuses on the transatlantic routes of knowledge throughout the nineteenth and twentieth centuries, with two small incursions into the twenty-first century. Through it we can follow the itinerary of different journeys (real or imaginary) through the Atlantic, that during that period helped to influence, transfer, unite or share ideas, categories and images of all kinds among numerous authors in both directions. This exchange was always very fruitful for Hispanists, hence the enormous interest that in recent years this type of studies is having not only in the Americas but also in the Iberian Peninsula.

Kaynakça

  • Alegre, S. ve Ana I. (2021). Del Salvaje Siglo XIX Al İnestable Siglo XX En Las Letras Transatlánticas: Una Mirada Retrospectiva A Través De Hispanistas. Wilmington, Vernon Press.

Simón Alegre, Ana I., ed. (2022) Del salvaje siglo XIX al inestable siglo XX en las Letras Transatlánticas: una mirada retrospectiva a través de hispanistas (Transatlantik Edebiyatta Vahşi XIX. Yüzyıldan İstikrarsız XX. Yüzyıla: Hispanistler Aracılığıyla Geçmişe Bakış), Wilmington (Delaware): Vernon Press, Serie en Estudios Culturales, 168 s., ISBN: 978-1-64889-174-8

Yıl 2022, Cilt: 2 Sayı: 1, 60 - 66, 29.06.2022

Öz

2021 yılının başında satışa sunulan bu kitap on sekiz yazarın makalelerinden oluşan kolektif bir çalışmadır. Çalışma şu bölümlerden oluşmaktadır: Fotoğraflar listesi, teşekkür kısmı, içindekiler, Wladimir Chávez’in önsözü, editörün giriş yazısı, on altı özgün çalışma, araştırmacıların kısa profilleri ve son olarak da dizin bölümü. Kitap, XXI. Yüzyıla ait iki küçük katkı ile birlikte ana eksen olarak XIX. ve XX. Yüzyıllara odaklanıp bu dönemlerde bilginin transatlantik rotaları arasındaki etkileşimi yansıtır. Bu çalışma aracılığı ile o dönemlerde sayısız yazar arasında her türlü düşünsel ve imgesel etkileşimi aktarmaya, birleştirmeye veya paylaşmaya yardımcı olan, Atlantik üzerinde her iki yönde de gerçekleşen farklı seyahatlerin (gerçek ya da hayali) güzergâhını takip edebiliriz.

Kaynakça

  • Alegre, S. ve Ana I. (2021). Del Salvaje Siglo XIX Al İnestable Siglo XX En Las Letras Transatlánticas: Una Mirada Retrospectiva A Través De Hispanistas. Wilmington, Vernon Press.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Sanat ve Edebiyat
Bölüm Kitap İncelemesi
Yazarlar

María Jesús Horta Bu kişi benim 0000-0002-4146-005X

Yayımlanma Tarihi 29 Haziran 2022
Gönderilme Tarihi 29 Ekim 2021
Yayımlandığı Sayı Yıl 2022 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Horta, M. J. (2022). Simón Alegre, Ana I., ed. (2022) Del salvaje siglo XIX al inestable siglo XX en las Letras Transatlánticas: una mirada retrospectiva a través de hispanistas (Transatlantik Edebiyatta Vahşi XIX. Yüzyıldan İstikrarsız XX. Yüzyıla: Hispanistler Aracılığıyla Geçmişe Bakış), Wilmington (Delaware): Vernon Press, Serie en Estudios Culturales, 168 s., ISBN: 978-1-64889-174-8. World Language Studies, 2(1), 60-66.