Kalp Yetersizliğinde Gordon’un Fonksiyonel Sağlık Örüntüleri Modeli Doğrultusunda Hemşirelik Bakımı

Cilt: 18 Sayı: 2 1 Aralık 2014
  • Sevda Türen
PDF İndir
TR EN

Kalp Yetersizliğinde Gordon’un Fonksiyonel Sağlık Örüntüleri Modeli Doğrultusunda Hemşirelik Bakımı

Öz

Kalp yetersizliği bireylerin yaşam kalitelerini ciddi düzeyde etkileyen, morbidite ve mortalitesi yüksek klinik bir sendromdur. Bu bireylere uygulanacak etkin hemşirelik bakımı ile yaşam kalitesinde düzelmenin yanı sıra; morbidite ve mortalitede azalma sağlandığı yapılan çalışmalarda da gösterilmiştir. Hemşirelik modellerinden biri olan Gordon’un Fonksiyonel Sağlık Örüntüleri modeli de; kalp yetersizliği olan hastaları holistik bir yaklaşımla ele alıp, sistematik bir hemşirelik bakımı verilmesini sağlamaktadır. Bu olguda kalp yetersizliği olan bireyin hemşirelik bakımı bu model doğrultusunda planlanmıştır.

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. care behaviour in patients with heart failure:
  2. results from a prospective, randomised trial.
  3. Eur Heart J 2003;24(11):1014-23. 4. Johansson P, Dahlström U, Broström A. Fac
  4. tors and interventions influencing healt-related
  5. quality of life in patients with heart failure: A
  6. review of the literatüre. Eur J Cardiovascular
  7. Nursing 2006;5(1):5-15. 5. Gordon M. Functional Health Patterns, Nurs
  8. ing Diagnosis Process and Aplication, New

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Sevda Türen Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Aralık 2014

Gönderilme Tarihi

1 Aralık 2014

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2014 Cilt: 18 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA
Türen, S. (2014). Kalp Yetersizliğinde Gordon’un Fonksiyonel Sağlık Örüntüleri Modeli Doğrultusunda Hemşirelik Bakımı. Yoğun Bakım Hemşireliği Dergisi, 18(2), 68-73. https://izlik.org/JA36KM83DY
AMA
1.Türen S. Kalp Yetersizliğinde Gordon’un Fonksiyonel Sağlık Örüntüleri Modeli Doğrultusunda Hemşirelik Bakımı. YBHD. 2014;18(2):68-73. https://izlik.org/JA36KM83DY
Chicago
Türen, Sevda. 2014. “Kalp Yetersizliğinde Gordon’un Fonksiyonel Sağlık Örüntüleri Modeli Doğrultusunda Hemşirelik Bakımı”. Yoğun Bakım Hemşireliği Dergisi 18 (2): 68-73. https://izlik.org/JA36KM83DY.
EndNote
Türen S (01 Aralık 2014) Kalp Yetersizliğinde Gordon’un Fonksiyonel Sağlık Örüntüleri Modeli Doğrultusunda Hemşirelik Bakımı. Yoğun Bakım Hemşireliği Dergisi 18 2 68–73.
IEEE
[1]S. Türen, “Kalp Yetersizliğinde Gordon’un Fonksiyonel Sağlık Örüntüleri Modeli Doğrultusunda Hemşirelik Bakımı”, YBHD, c. 18, sy 2, ss. 68–73, Ara. 2014, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA36KM83DY
ISNAD
Türen, Sevda. “Kalp Yetersizliğinde Gordon’un Fonksiyonel Sağlık Örüntüleri Modeli Doğrultusunda Hemşirelik Bakımı”. Yoğun Bakım Hemşireliği Dergisi 18/2 (01 Aralık 2014): 68-73. https://izlik.org/JA36KM83DY.
JAMA
1.Türen S. Kalp Yetersizliğinde Gordon’un Fonksiyonel Sağlık Örüntüleri Modeli Doğrultusunda Hemşirelik Bakımı. YBHD. 2014;18:68–73.
MLA
Türen, Sevda. “Kalp Yetersizliğinde Gordon’un Fonksiyonel Sağlık Örüntüleri Modeli Doğrultusunda Hemşirelik Bakımı”. Yoğun Bakım Hemşireliği Dergisi, c. 18, sy 2, Aralık 2014, ss. 68-73, https://izlik.org/JA36KM83DY.
Vancouver
1.Sevda Türen. Kalp Yetersizliğinde Gordon’un Fonksiyonel Sağlık Örüntüleri Modeli Doğrultusunda Hemşirelik Bakımı. YBHD [Internet]. 01 Aralık 2014;18(2):68-73. Erişim adresi: https://izlik.org/JA36KM83DY

Bu derginin içeriği Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı kapsamında lisanslanmıştır.

30490