BibTex RIS Kaynak Göster

TÜRKİYE’DE YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN MESLEĞE BAKIŞ AÇILARI, BEKLENTİ VE MEMNUNİYET DÜZEYLERİ

Yıl 2015, Cilt: 1 Sayı: 2, 22 - 35, 06.01.2016

Öz

Türkiye’de YBS bölümünde öğrenim gören öğrencilerin sosyo-ekonomik durumlarının, mesleğe bakış açılarının, öğrencilerin bölüm tercihi nedenlerinin ve bu tercihten duydukları memnuniyet düzeylerinin belirlenmesi bu araştırmanın amacını oluşturmaktadır. Bu çalışma 2013-2014 akademik yılının bahar döneminde sekiz üniversitenin YBS bölümlerinde öğrenim gören ve basit tesadüfî örneklem yoluyla seçilen toplam 113 öğrenci üzerinde yürütülmüştür. Araştırma iki temel sorunsal üzerinde yoğunlaşmıştır. Birincisi, YBS bölümünde okuyan öğrencilerin mesleğe bakış açılarını ortaya koymak; ikincisi ise öğrencilerin öğretim elemanlarından, aldıkları eğitimden, kişisel gelişimlerinden, okuldan ve üniversiteden genel memnuniyet düzeylerini belirlemektir. Analiz sonuçlarına göre öğrencilerin yaklaşık %89’u öğrenim gördükleri alanı sevdiklerini ve isteyerek tercih ettiklerini belirtmişlerdir. Araştırmaya katılan öğrencilerin beklentileri incelendiğinde ise alanında etkili ve bilgili öğretim elemanı eksikliğine dikkat çektikleri tespit edilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Özlem Çetinkaya Bozkurt Bu kişi benim

Adnan Kalkan Bu kişi benim

Melike Şişmeci Çeşmeli Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 6 Ocak 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Cilt: 1 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Çetinkaya Bozkurt, Ö., Kalkan, A., & Şişmeci Çeşmeli, M. (2016). TÜRKİYE’DE YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN MESLEĞE BAKIŞ AÇILARI, BEKLENTİ VE MEMNUNİYET DÜZEYLERİ. Yönetim Bilişim Sistemleri Dergisi, 1(2), 22-35.
AMA Çetinkaya Bozkurt Ö, Kalkan A, Şişmeci Çeşmeli M. TÜRKİYE’DE YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN MESLEĞE BAKIŞ AÇILARI, BEKLENTİ VE MEMNUNİYET DÜZEYLERİ. Yönetim Bilişim Sistemleri Dergisi. Ocak 2016;1(2):22-35.
Chicago Çetinkaya Bozkurt, Özlem, Adnan Kalkan, ve Melike Şişmeci Çeşmeli. “TÜRKİYE’DE YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN MESLEĞE BAKIŞ AÇILARI, BEKLENTİ VE MEMNUNİYET DÜZEYLERİ”. Yönetim Bilişim Sistemleri Dergisi 1, sy. 2 (Ocak 2016): 22-35.
EndNote Çetinkaya Bozkurt Ö, Kalkan A, Şişmeci Çeşmeli M (01 Ocak 2016) TÜRKİYE’DE YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN MESLEĞE BAKIŞ AÇILARI, BEKLENTİ VE MEMNUNİYET DÜZEYLERİ. Yönetim Bilişim Sistemleri Dergisi 1 2 22–35.
IEEE Ö. Çetinkaya Bozkurt, A. Kalkan, ve M. Şişmeci Çeşmeli, “TÜRKİYE’DE YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN MESLEĞE BAKIŞ AÇILARI, BEKLENTİ VE MEMNUNİYET DÜZEYLERİ”, Yönetim Bilişim Sistemleri Dergisi, c. 1, sy. 2, ss. 22–35, 2016.
ISNAD Çetinkaya Bozkurt, Özlem vd. “TÜRKİYE’DE YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN MESLEĞE BAKIŞ AÇILARI, BEKLENTİ VE MEMNUNİYET DÜZEYLERİ”. Yönetim Bilişim Sistemleri Dergisi 1/2 (Ocak 2016), 22-35.
JAMA Çetinkaya Bozkurt Ö, Kalkan A, Şişmeci Çeşmeli M. TÜRKİYE’DE YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN MESLEĞE BAKIŞ AÇILARI, BEKLENTİ VE MEMNUNİYET DÜZEYLERİ. Yönetim Bilişim Sistemleri Dergisi. 2016;1:22–35.
MLA Çetinkaya Bozkurt, Özlem vd. “TÜRKİYE’DE YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN MESLEĞE BAKIŞ AÇILARI, BEKLENTİ VE MEMNUNİYET DÜZEYLERİ”. Yönetim Bilişim Sistemleri Dergisi, c. 1, sy. 2, 2016, ss. 22-35.
Vancouver Çetinkaya Bozkurt Ö, Kalkan A, Şişmeci Çeşmeli M. TÜRKİYE’DE YÖNETİM BİLİŞİM SİSTEMLERİ BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİNİN MESLEĞE BAKIŞ AÇILARI, BEKLENTİ VE MEMNUNİYET DÜZEYLERİ. Yönetim Bilişim Sistemleri Dergisi. 2016;1(2):22-35.