Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Sahabenin Kur'ân Ahkamının Tatbikindeki Coşkusu

Yıl 2017, Cilt: 3 Sayı: 1, 53 - 73, 01.05.2017

Öz

Ashâb-ı kirâm, Kur’ân’ın ilk muhatapları olmasının yanında Hz. Peygamber’e en yakın arkadaşlar olmuş ve aynı zamanda vahyin ağır sorumluluğunu paylaşmada Rasûl-i Ekrem’e hiç tereddüt etmeden destek vermiş, hatta canlarını ve mallarını bu uğurda feda etmekten çekinmemişlerdir. Ashâb-ı Kirâm, İslam devletinin ilk kurucu üyeleri olmasının yanı sıra İslam medeniyetinin nüvesini teşkil eden erdemli bir toplu- luktur. Onlar, Semi’nâ ve eta’nâ (işittik ve teslim olduk) diyerek, hiç çekince koymadan Kur’ân’ın emir ve yasaklarına bağlılıklarını ve inkıyatlarını göstermiş örnek nesildir. Bu sebeple onların, Kur’ân’ın prensiplerini hayatlarına aksettirmede gösterdikleri yöntem, sabır, fedakârlık,  daha  sonraki  nesillerin  iyi  anlaması gereken vazgeçilmez örneklerdir. Bu makalemizde onların, Kur’ân’ın, emir ve yasaklarını hayatlarına nasıl yansıttıkları çeşitli örnekler çerçevesinde anlatılacak ve tahlil edilecektir.

Kaynakça

  • Referanslar makalenin sonunda verilmiştir.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Kerim Buladı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mayıs 2017
Gönderilme Tarihi 4 Mart 2017
Kabul Tarihi 5 Nisan 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2017 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

ISNAD Buladı, Kerim. “Sahabenin Kur’ân Ahkamının Tatbikindeki Coşkusu”. Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 3/1 (Mayıs 2017), 53-73.
Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.