Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

LİSELERDE ÇALIŞAN ÖĞRETMENLERDE ÖRGÜTSEL BAĞLILIK İLE ÖRGÜTSEL SESSİZLİK ARASINDAKİ İLİŞKİNİN SAPTANMASI

Yıl 2017, Cilt: 3 Sayı: 1, 161 - 206, 01.05.2017

Öz

Bu  çalışmanın  amacı,  liselerde  çalışan  öğretmenlerin  Örgütsel Bağlılık ile Örgütsel Sessizlik arasındaki ilişkilerinin duygusal bağlılıklarını karşılaştırmaya çalışmaktır. Araştırmanın evrenini İstanbul ili Eyüp ilçesi 2014-2015 eğitim öğretim yılında, aktif olarak çalışmaya devam eden Liselerden oluşmaktadır. Bu araş- tırmada seçilen tüm örneklemler, İstanbul Eyüp İlçesinde bulunan 14 Lisede görev yapmakta olan toplam 260 okul yöneticisi ve öğretmenden oluşmaktadır. Araştırmanın neticesinde; cinsiyet farklılığı açısından bayan çalışanlarının örgüt içi sessizlik du- rumlarının erkeklere  oranla  daha  fazla  sessiz  kaldığı,  branşla- rı bakımından Dil (Türk Dili ve İngilizce) öğretmenlerinin diğer branşlardaki öğretmenlere oranla daha çok sessiz kaldığı, bu öğ- retmenlerin çalışma süresi bakımından 10 yıl ve daha fazla kıde- me sahip olan öğretmenlerin örgüte bağlılıklarının daha yüksek olduğu izlenmektedir. Yaşları ve mesleki çalışma süreleri bakı- mından ise öğretmenlerin örgütsel bağlılık ile örgütsel sessizlik











algıları arasında çok büyük farklılıklar bulunmamaktadır.

Kaynakça

  • Referans listesi makalenin sonundadır.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Süleyman Doğan

Ahmet Sevgin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mayıs 2017
Gönderilme Tarihi 27 Ocak 2017
Kabul Tarihi 4 Mart 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2017 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

ISNAD Doğan, Süleyman - Sevgin, Ahmet. “LİSELERDE ÇALIŞAN ÖĞRETMENLERDE ÖRGÜTSEL BAĞLILIK İLE ÖRGÜTSEL SESSİZLİK ARASINDAKİ İLİŞKİNİN SAPTANMASI”. Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi 3/1 (Mayıs 2017), 161-206.
Yakın Doğu Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.