BibTex RIS Kaynak Göster

Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemi Teknolojilerinin Kentsel Büyümenin İzlenmesi Süreçlerinde Kullanımı: Manisa Örneği

Yıl 2014, Sayı: 6, 0 - 0, 12.04.2016

Öz

Günümüzde kentlerin büyümesi birçok sorunu beraberinde getirmiş
ve bu sorunların çözülebilmesi adına bilgi teknolojilerinin kullanılması kaçınılmaz
hale gelmiştir. Bu alanda kullanılan teknolojilerden bir tanesi olan
uzaktan algılama tekniği; uydular vasıtasıyla yeryüzü hakkında bilgi edinilmesini
sağlayan bir teknolojidir. Uzaktan Algılama ile kentlerin büyüme
süreçlerinin takibi, hava kirliliği, su kaynaklarının izlenmesi, tarımsal rekolte
tahminleri, arazi kullanım türlerinin belirlenmesi, kent planlama gibi çok
sayıda uygulama etkin ve verimli bir biçimde gerçekleştirilebilmektedir. Bu
çalışmada, Uzaktan Algılama tekniğinin Coğrafi Bilgi Sistemi tabanlı olarak
kullanılmasıyla, Manisa kentinin son 15 yıllık mekânsal büyüme süreci belirlenerek
arazi kullanım sınıflandırılmalarına göre tematik haritaların nasıl
üretilebileceği gösterilmekte, ayrıca kentin gelecekte nasıl bir yayılım izleyebileceği
öngörülmeye çalışılmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Fatih Işık Bu kişi benim

Doç.dr.uluç Çağatay

Yayımlanma Tarihi 12 Nisan 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2014 Sayı: 6

Kaynak Göster

APA Işık, F., & Çağatay, D. (2016). Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemi Teknolojilerinin Kentsel Büyümenin İzlenmesi Süreçlerinde Kullanımı: Manisa Örneği. Yerel Politikalar(6).
AMA Işık F, Çağatay D. Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemi Teknolojilerinin Kentsel Büyümenin İzlenmesi Süreçlerinde Kullanımı: Manisa Örneği. Yerel Politikalar. Nisan 2016;(6).
Chicago Işık, Fatih, ve Doç.dr.uluç Çağatay. “Uzaktan Algılama Ve Coğrafi Bilgi Sistemi Teknolojilerinin Kentsel Büyümenin İzlenmesi Süreçlerinde Kullanımı: Manisa Örneği”. Yerel Politikalar, sy. 6 (Nisan 2016).
EndNote Işık F, Çağatay D (01 Nisan 2016) Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemi Teknolojilerinin Kentsel Büyümenin İzlenmesi Süreçlerinde Kullanımı: Manisa Örneği. Yerel Politikalar 6
IEEE F. Işık ve D. Çağatay, “Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemi Teknolojilerinin Kentsel Büyümenin İzlenmesi Süreçlerinde Kullanımı: Manisa Örneği”, Yerel Politikalar, sy. 6, Nisan 2016.
ISNAD Işık, Fatih - Çağatay, Doç.dr.uluç. “Uzaktan Algılama Ve Coğrafi Bilgi Sistemi Teknolojilerinin Kentsel Büyümenin İzlenmesi Süreçlerinde Kullanımı: Manisa Örneği”. Yerel Politikalar 6 (Nisan 2016).
JAMA Işık F, Çağatay D. Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemi Teknolojilerinin Kentsel Büyümenin İzlenmesi Süreçlerinde Kullanımı: Manisa Örneği. Yerel Politikalar. 2016.
MLA Işık, Fatih ve Doç.dr.uluç Çağatay. “Uzaktan Algılama Ve Coğrafi Bilgi Sistemi Teknolojilerinin Kentsel Büyümenin İzlenmesi Süreçlerinde Kullanımı: Manisa Örneği”. Yerel Politikalar, sy. 6, 2016.
Vancouver Işık F, Çağatay D. Uzaktan Algılama ve Coğrafi Bilgi Sistemi Teknolojilerinin Kentsel Büyümenin İzlenmesi Süreçlerinde Kullanımı: Manisa Örneği. Yerel Politikalar. 2016(6).